Zile de naștere ratate la job

Scriam acum ceva timp despre cât de greu e să faci cinste de ziua ta în 2018. Și m-am gândit că e o pită de mâncat pe subiectul ăsta. În speță, acele aniversări care s-au transformat în situații penibile din varii motive.

Încep eu.

Un prieten lucra la o companie destul de mare din Cluj. Și, ca în orice companie, de zilele de naștere se strângeau bani, se lua un cadou, iar sărbătoritul făcea cinste, de obicei apelându-se la clasica pizza comandată. Și a venit ziua ditai șefului de departament, care a vrut să le dea șah-mat la fraieri, să se vadă că e șef: i-a urcat pe toți în taxiuri, pe care le-au plătit ei, și i-a dus în fix cealaltă parte a orașului, la Pizza Hut. Adică au pierdut vreo oră jumate doar pe drum, dus-întors, plus banii de taxi, când puteau merge undeva în zonă. Dar, hei, omul a vrut Pizza Hut, să-i umilească pe milogi.

Ajung oamenii, se pun la mese, iar sărbătoritul cuvântează:

“Comandați în limita a 15 lei fiecare.”

Ce?

Da.

Le-a picat ăstora fața, de nu mai aveau cu ce să se uite în meniu.

Înălțimea Sa Șeful De Departament i-a dus în cealaltă parte a orașului ca să nu le ia nici măcar o pizza. Că nu prea faci nimic cu 15 lei la Pizza Hut. S-au combinat, s-au permutat și, cumva, au mâncat ceva de au rămas flămânzi. Apoi, înapoi la birou, în cealaltă parte a orașului. Vă dați seama cam cât de bun era pe job, dacă gândea așa.

Frate, ești zgârcit? Comandă câteva pizza la birou, mănâncă fiecare o felie-două și ai rezolvat problema. Dar nu, că unii vor să arate că au două perechi de coaie și o dau în penibil.

Bun, acum voi. Hai, nu vă sfiiți, că păstrăm anonimatul :D

5 Comentarii
 1. Constantin6 Septembrie 2018

  Eu am una cu un “magar de magar.” Coleg de job, vine ziua lui onomastica. Era intr-o sambata. Vineri ne spune:”baieti, ne vedm duminica, maine ies cu familia blah-blah”. Ok, boss! Duminica dupa amiaza ne vedem in Centrul Vechi din Bucuresti. Intram intr-un local, stam doua minute, sarbatoritul: “ba, nu prea imi place aici, mi l-a recomandat cineva, dar nu mi se pare ok. Preturi cam, mari, nu are nici bere marca x de care imi place mie, hai in alta parte”. Zis si facut. Alt local, aceeasi poveste: ” e pizza scumpa, mergem in alta parte”. Acolo era mancarea scumpa. Ca sa nu o mai lungesc, idiotul ne-a purtat prin tot Centrul Vechi vreo ora, ca pana la urma sa ne intoarcem tot la primul local…Mancam, bem (in limite rezonabile) si la final, cand vine nota de plata, vedem ca sarbatoritul scoate calm banii din buzunar si achita doar consumatia lui. Noi, astialalti, ne uitam siderati: “Ce faci coae, pentru noi nu platesti? Nu e ziua ta?” La care asta: “pai a fost, dar alaltaieri! Asa ca nu platesc nimic!” Se ridica senin de la masa si pleaca. Ceilalti 7-8 ramanem ca la dentist, apoi dam drumul la un potop de injuraturi la adresa nesimtitului. La serviciu, nimeni nu l-a mai bagat in seama mult timp si absolut nimeni nu l-a mai invitat undeva (la o bere, la o zi de nastere/onomastica, concert, meci de tenis etc.). Bomboana de pe coliva: pe tip il cheama Dragnea! Nu are legatura cu omul politic cu acelasi nume (sustine el, nu am stat sa verific.). .Pentru neincrezatori, pot oricand sa chem ca martori 5-6 insi care au fost de fata si sa confirme ca nu bat campii.

  • Traian6 Septembrie 2018

   Aidecapumeu :(

  • Zicu6 Septembrie 2018

   Wow, we have a new low!

  • m6 Septembrie 2018

   Macar Dragnea, ăla barosanu, dă :)

 2. Dumi7 Septembrie 2018

  2 Colegi de corporatie veniti din strainatate la Cluj , timp de jumatate de an ,ca sa nu stiu ce . .
  Unul avea ziua de nastere in week end si celalalt a decis sa organizeze iesire in club. Nu m am numarat printre invitati(oricum nu participam)cu toate ca ieseam des in oras impreuna.. Luni la birou ma intalnesc cu organizatorul care ma intampina cu un frumos:
  ” wanna chip in for X’s birthday party that was on Saturday night?”…. :)))

Păreri?