Zâmbește, e gratis!

Când eram mică, la fel ca orice copil, eram timidă şi nu prea voiam să comunic, să salut sau să răspund la întrebări. Dacă mergeam în vizită la cineva, puteam să stau mută ore în şir, fără să schiţez cel mai mic gest. Părinţii m-au lăsat în pace, până într-o zi când o doamnă mi-a zâmbit pe stradă şi eu i-am întors spatele.

Atunci, mama mi-a spus ceva ce m-a marcat şi m-a schimbat ca om: “Zâmbeşte, draga mamii, e gratis! “. Chiar dacă, pe moment, nu am înţeles exact cum stă treaba cu “gratis”, am început să zâmbesc. Am zâmbit trecătorilor, am zâmbit când am avut nevoie de un favor, am zâmbit când am vrut să ajung mai repede la un ghişeu, am zâmbit când vânzătoarea mi-a dat restul. Am zâmbit când am ascultat o poveste tristă şi am încercat să-l fac pe cel de lângă mine să simtă că o sa fie bine, am zâmbit când viaţa m-a pus la încercare, spunându-mi că o să trec şi peste acest obstacol. Am zâmbit persoanelor triste de pe stradă şi m-am bucurat ca un copil când am văzut că îmi răspundeau la zâmbet, pentru că ştiam că am reuşit să le schimb starea de spirit pentru câteva clipe.

Zâmbetele nu costă chiar nimic, însă îți oferă foarte multe în schimb. Acum sunt o persoană zâmbăreaţă, care contaminează cu energia şi buna dispoziţie şi mă bucur că atunci când eram mică, am învăţat importanţa lor.

Mă bucur şi mai mult că zâmbetele mele pot face ceva, pot ajuta mai mult decât o simplă alinare sufletească. Prin intermediul campaniei “Ajutăm România să zâmbească”, Colgate, care e de 20 de ani pe piața din România, va dona câte un produs către Crucea Roşie. Practic, fiecare zâmbet înseamnă o donaţie. Tot ce trebuie să facem împreună e să uploadăm o poză în care zâmbim în această aplicaţie şi Colgate va dona câte un produs pentru fiecare zâmbet. O campanie foarte frumoasă.

Am început eu şi am ales o poză extrem de reprezentativă, pentru că prietenii mei mă fac să zâmbesc :)

Se caută 100.000 de zâmbete şi eu mă bazez pe voi să le strângem împreună pe toate!

Zâmbiţi, e gratis! :)

2 Comentarii
  1. […] Până acum i-am văzut zâmbind pe Alina de la TVDeCe, pe Sabina, pe Chinezu și pe […]

  2. […] la zâmbetul unui copil și cu siguranță îl vei împrumuta și tu. Zâmbetul este gratis. (Florica, vă zice De ce) Zâmbetul este o formă de comunicare. Zambetul este cea mai sigură cale de a te […]

  3. Dan Ciulea11 Septembrie 2012

    Am zambit cand am vazut poza :D

  4. florica11 Septembrie 2012

    @Dan: Asa si trebuie. Tu poti sa pui una cu branza feta, ca stiu ca aia iti place:d

Păreri?