Povestea din spatele viralului filmat la fabrica Ford

Probabil ați văzut deja clipul ăsta. Dacă nu, vă rog să remediați problema, n-o să regretați.

Pentru cei care știu ce poate Laviniu Lazăr, nu e o surpriză. Are în portofoliu niște proiecte care l-au propulsat în top of mind, când vine vorba de video de calitate la Cluj și nu numai. Și-a construit brand-ul cu răbdare, devenind mai bun cu fiecare cadru. Iar azi a ajuns la nivelul la care e chemat de Ford, să le facă un video de prezentare.

Și pentru că rezultatul e atât de bun, încât a ajuns chiar și în Top Gear, se cuvenea un interviu, să aflăm ce se ascunde în spatele unei asemenea realizări.

Pentru cei care nu te cunosc, povestește-ne puțin despre experiența pe care o ai în industria video.

Am început să lucrez în televiziune din timpul facultății (2002), adică de 13 ani. Asta nu mă face bătrân, ci doar “experimentat”. Am început ca editor la CBN, apoi regizor la Antena 1, o scurtă perioadă la TVR și un stagiu de vreo 6 ani in America.

De-a lungul vremii, am avut șansa să cunosc oameni interesanți și să particip la proiecte frumoase, unele dintre ele răsplătite cu niște mici premii (4 Telly’s și 1 Webstock)
Ce înseamnă pentru tine un video bun? Ca să adaptăm la zona digitală, ce face un video să devină viral?

Pentru mine, un video bun înseamnă un video care îmi utilizează toate cunoștințele și experiența acumulate până la momentul realizării lui și mă împinge un pic mai departe. Fiecare proiect de-al nostru are un element de noutate în el, care ne face să evoluăm. Cred că asta e modalitatea mea preferată de a învăța, niciodată nu am fost genul de “student model”, care să învețe teoria și apoi să aplice. Dacă nu există stresul că “trebuie să iasă”, motivația se diminuează puțin. Cred că am moștenit abordarea asta de la tata :)

1_rsz

În ceea ce privește video-ul “viral”… nu știu exact; că dacă aș ști, doar de astea aș face! Totuși, cred că o condiție esențială pentru ca un video să fie viral este să aibă emotțe. Oamenii să rezoneze cu el și cu cât valorile din el sunt mai ușor de înțeles, cu atât se răspândește mai mult, în mai multe țări.

Știai de când ai acceptat job-ul pentru Ford că va ieși un viral? Există o rețetă pentru virale?

Știam că va fi cel mai complex video de motorsport făcut în România, deci existau premise de viralizare, dar gândul meu era cum să îl fac bine, nu cum să îl fac viral. După cum se vede, nu am pus nicio pisicuță în el :)

Cum ai ajuns să colaborezi cu cei de la Ford pentru realizarea acestui video?

A fost din ciclul “pregătirea se întâlnește cu oportunitatea”. Lăsând gluma la o parte, la Ford am ajuns prin intermediul prietenilor de la Napoca Rally Academy. Împreună cu ei am mai avut coloaborări cu Ford, iar ideea realizării video-ului a fost a lui Marco Tempestini, așa că atunci când le-a prezentat-o, a fost oarecum o alegere logică, pentru care le sunt recunoscător tuturor.

Cât au durat filmările? Dar perioada de postproducție? Care etapă a fost mai dificilă?

Filmările au durat 4 jumătăți de zi, filmate cu două ocazii diferite (cine se uită atent la video, își poate da seama de asta). Postproducția a durat aproximativ o săptămână, iar apoi au fost micile ajustări pentru a împăca pe toată lumea. În total, cam 2 săptămâni.

2_rsz

Dificilă cred că a fost partea de filmare, pentru că acolo nu ai voie să greșești, dar când ai o mașină care se deplasează în viteză pe lângă tot felul de obiecte, iar tu trebuie să filmezi din mișcare (din altă mașina, cu electrocarul, cu drona, cu steadicam-ul etc.) se pot întâmpla multe. Oricum, având în vedere că și pentru noi, și pentru Simone a fost prima dată când am făcut așa ceva, cred că a ieșit bine.

Ce presupune din punct de vedere logistic un astfel de video?

Păi, cam tot ce am găsit prin birou, am dus cu noi: Cine Camera, GoPro, gimbal, lentile, dronă, slider, lumini, instrumente pirotehnice, cățel, purcel. Doar pe fiică-mea și pe nevastă-mea le-am lăsat acasă!

Cine a venit cu ideea de a filma în fabrică?

Cei de la Ford își doreau să sărbătorească într-un mod inedit 400 de mii de motoare produse la Craiova, iar pentru Gymkhana e nevoie de locații inedite, cei de la Ford fiind foarte deschiși ca această premieră să devină posibilă.

Ce a însemnat pentru Ford, din punct de vedere organizatoric și logistic, filmarea în fabrică?

Înseamnă multe ‘semnături’, pe care nu le-am fi obținut fără ajutorul Anei Maria Timiș :) Dar, vorba aceea, “cu ajutorul lui Dumnezeu și a doi-trei oameni” se poate realiza orice! În cazul nostru, cei “doi-trei oameni” sunt, de fapt, mai mulți (pe unii îi puteți vedea prin background la unele cadre) și pe această cale vreau să mulțumesc echipei Ford Craiova, în special lui Alex și lui John, pentru ajutor.

3_rsz

Care au fost cele mai mari provocări de care v-ați lovit în acest proiect?

După cum spuneam, a fost pentru prima dată când am filmat așa ceva, au apărut multe situații “în premieră”, deci aș putea spune că adaptablilitatea a fost cea mai mare provocare, dar cu ajutorul echipei (Daniel, Tudor, Claudiu, Sorin) am reușit să ne descurcăm.

Îmi poți da un exemplu de situație în premieră?

La o frânare, Simone a observat că mașina sare foarte mult, așa că a ajuns scenă în video, deși nu era în scenariu.

Simone Tempestini s-a simțit în largul său sau a întâmpinat dificultăți, prin prisma locului special de filmare?

Simone chiar m-a surprins cât de repede s-a adaptat și cât de calm era derapând printre stâlpi de metal și motoare de mii de euro. A demonstrat că merită să fie acolo unde este: în Campionatul Mondial de Raliuri și pe locul 1 în Campionatul Național.

4_rsz

Având în vedere că totul se întâmplă foarte rapid, mă gândesc că nu e ușor să obții cele mai bune cadre. Cam câte duble s-au tras?

Am tras până ziceam “Gata!”. Cuantificat, asta înseamnă între 1 și 8 cadre pentru fiecare locație. După aceea, la editare, ne dădeam seama că poate nu era rău să fi fost n+1 la multe dintre locații :)

Cam cât costă o astfel de producție?

Multă pasiune, timp… și câteva mii de euro :)

5_rsz

Multă lume a văzut asemănări cu Ghymkhana lui Ken Block, cam care ar fi diferențele?

“Asemănări” e un eufemism. Este un video declarat și asumat ca fiind un tribut adus lui Ken Block. Totuși, e distractiv să vezi dezbaterile de pe Top Gear pe tema: “cine e mai bun: Ken Block sau Simone?’

E ăsta un “once in a lifetime moment” pentru cariera unui producător video?

Toate momentele sunt “once in a lifetime” și încerc să le tratez ca atare. În cazul de față, sper să nu fie așa și să fi fost doar un pas într-o direcție bună!

Îi mulțumim mult lui Laviniu pentru interviu și vă lăsăm cu un “making of”!

1 Comentariu
  1. Icleanu Florin29 Iunie 2015

    Superbe video-clipurile, facute cu profesionslism, de la echipa de filmare si cei care conduc masina !
    FELICITARI……..sunteti f buni !

Păreri?