Viața e prea scurtă ca să…

… accepți bullshit-ul pe care oamenii îl așează frumos pe un platou și ți-l servesc ca aperitiv, fel principal sau desert. Nu ești dator să înghiți rahatul nimănui, chiar dacă ți-l servește cineva din familie, partenerul de viață, un prieten sau șeful.

… te ghidezi după judecățile altora. Nimeni nu s-a născut cu dreptul garantat prin Constituție să te judece. Nimeni. Pune-ți o întrebare simplă: “cine este acest om și cu ce drept mă judecă?” Apoi, ia-i judecata, împătur-o frumos și introdu-i-o adânc în anus.

… faci compromisuri care îți știrbesc valorile care te definesc mai presus de orice. Dacă viața ar fi o ciorbă, compromisurile ar fi mărarul. Că nu-mi place mie mărarul. Dar sunt conștient că unele ciorbe nu sunt bune fără mărar. La fel, există momente în viață când trebuie să faci compromisuri. Important e să nu ai prea mult mărar între dinți când te privești în oglindă. Valoarea ta fundamentală e corectitudinea? Cât de mult ești dispus s-o calci în picioare?

… păstrezi în jurul tău oameni care nu-ți fac bine. Un prieten poate fi toxic, un partener de viață poate fi toxic, cineva din familie poate fi toxic. Chiar ai dreptul să alegi pe cine ai lângă tine. Curele de dezintoxicare ajută în viață.

… te complaci în situații care îți dăunează. Te duci cu scârbă la job? Schimbă-l. Nu mai ești fericit într-o relație.? Pleacă, oricât de dureros ar fi pentru celălalt. Nu mai ești mulțumit de partenerul de business? Spune-i și rupeți colaborarea. Pare complicat, dar nu e. E o chestiune de cum alegi să trăiești. Nu există alegeri bune sau proaste, există doar alegeri. Rezultatele se văd în Excel-ul vieții.

… nu faci doar ce e bine pentru tine. Ești cel mai important om din viața ta. Poartă-te cu tine ca atare. Ca să te respecte alții, respectă-te tu în primul rând. Ca să te valorizeze alții, dă-ți valoare. Ca să-i poți iubi pe alții, iubește-te prima dată pe tine.

… nu trăiești. Te va încălzi foarte mult, la bătrânețe, când te vei uita înapoi la viața ta și vei spune: “Sunt singur, dar a meritat să mă sacrific pentru pensia asta frumoasă!”

Cel mai important: viața e prea scurtă ca să ratăm ocazii să fim fericiți.

Când viața îți dă lămâi, fă o limonadă.

Când viața îți dă fericire, stoarce fiecare picătură într-un pahar și îmbată-te cu ea.

Sursă featured image

1 Comentariu
  1. finch16 Aprilie 2019

    Politicienii, in general oameni fara meserie sau “skill-uri”, sunt primii care aplica principiile astea, intoarse in felul lor pe dos. Cine suntem noi sa-i judecam pentru modul in care isi traiesc viata, futandu-ne-o pe-a noastra? Chiar merita pensia aia, cu tot cu mararul dintre dinti.

Păreri?