Vă invităm la ON/OFF 6 – communities conference!

Ultima ediție ON/OFF a fost pe 3 decembrie. Fix de a doua zi, am început să ne gândim la următoarea. Așa facem de fiecare dată: intrăm în panică atunci când încheiem un eveniment, pentru că vrem să avem cât mai repede ideea pentru următorul. Asta pentru că ne dorim de fiecare dată să venim cu ceva inedit, mai ales că, în ultima vreme, toată lumea face evenimente la Cluj. Deci, trebuie să ne diferențiem.

Ideea pentru ON/OFF 6 era acolo, undeva, stătea cuminte și ne aștepta. Când am găsit-o, am știut că e câștigătoare și ne-am relaxat. E câștigătoare în primul rând pentru că nu știm s-o mai fi implementat cineva. Dacă greșim, vă rugăm să ne trageți de mânecă.

Ideea unui eveniment dedicat nișelor de pe internet și comunităților care se formează în jurul lor ne-a zâmbit atât de frumos, încât iată-ne, după câteva luni de bătăi de cap și muncă de convingere, anunțând prima noastră conferință mare: ON/OFF 6 – communities conference.

 afis

Ideea acestei conferințe a pornit de la o carte: “Tribes”, a lui Seth Godin. Godin definește un “trib” ca un grup de oameni conectați: unul cu celălalt, de un lider, printr-o ideee. Noi am luat acest concept și vrem să supunem spre dezbatere “internetul triburilor”, denumind generic “triburi” comunitățile care se formează în jurul unor nișe din online: comunitatea oamenilor pasionați de gătit, de fotografie, de marketing, blogging etc. Avem, deci, primele două criterii pentru a defini triburile, după viziunea lui Godin: grupuri de oameni din online conectați unul cu celălalt și prin pasiunea pentru un domeniu nișat. Ne lipseau doar liderii. Oamenii pe care i-am invitat să vorbească și cărora le mulțumim încă o dată că ne-au acceptat invitația sunt lideri pe nișele lor sau sunt liderii comunităților pe care le-au construit în timp. Un mix de oameni gândit pentru a oferi răspunsuri la câteva întrebări importante pentru internetul de azi: “Cum îți găsești nișa și cum o dezvolți?”, “Cum strângi o comunitate în jurul unui site/blog de cooking, fashion & beauty, photo etc.?” “Cum își gestionează un artist comunitatea online?”, “Cum activezi comunitatea locală pentru a se implica social?” și multe altele.

De ce să participi la ON/OFF 6 – communities conference

Dacă lucrezi într-o companie – vei putea afla mai multe despre psihologia consumatorului de pe internet.

Dacă ești om de comunicare, marketing, PR, social media – vei putea înțelege mai bine cum funcționează “internetul triburilor” și să gândești campanii targetate pe nișe.

Dacă ești blogger, pasionat de social media sau pur și simplu de internet – vei putea afla mai multe despre tendințele din online.

Dacă ești jurnalist – vei avea acces la informații relevante dintr-un domeniu cât se poate de actual.

Participarea la ON/OFF 6 – communities conference este GRATUITĂ, dar condiționată de înscrierea prin acest formular. Nu există invitații! Fiecare persoană care dorește să participe trebuie să se înscrie, pentru că dorim să avem un număr exact al participanților și să ia parte la eveniment doar cei care s-au înscris!

Acest eveniment nu ar fi avut loc fără câțiva oameni din echipa noastră, din instituții publice și companii, care au înțeles ideea noastră, le-a plăcut și au ales să ne acorde încrederea. Le mulțumim tuturor și fiecăruia în parte:

Mulțumim, în primul rând, Oana, pentru minunăția de site și toată partea de design. Mulțumim, Dani, pentru implementare.

Mulțumim, Andrei, că ai acceptat să fii moderatorul conferinței.

Mulțumim Primăriei Cluj-Napoca pentru că ne-a dat ocazia să ținem evenimentul într-un loc atât de special.

Mulțumiri speciale merg către Romtelecom. Au demonstrat încă o dată că sunt o companie deschisă către online și la idei venite din partea bloggerilor. Jos pălăria!

Le mulțumim prietenilor de la Jolidon, care după două colaborări frumoase la Cluj Brands Tour, au zis “DA” și de această dată!

Le mulțumim celor de la WineClub, care ne vor încânta la finalul evenimentului, celor de la LunchBox, care ne vor răsfăța papilele gustative la prânz, celor de la Panemar, care ne vor întâmpina cu un mic dejun delicios, celor de la Aqua Carpatica, care ne vor hidrata și celor de la MediaBrief, care ne vor ajuta să monitorizăm evenimentul. Nu în ultimul rând, le mulțumim celor care ne vor ajuta să popularizăm evenimentul, partenerii noștri media: Ziar de Cluj și 24 FUN!

Hashtag-ul oficial e #onoff6, pe facebook ne vom desfășura pe pagina TVdece, iar dacă vreți să susțineți evenimentul, aveți aici tot ce e nevoie.

Pe 26 aprilie, de la ora 9:00, vă așteptăm la ON/OFF 6 – communities conference!

ON/OFF 6 – communities conference este un eveniment TVdece realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj-Napoca

Partener oficial: Romtelecom

Parteneri: Casino Centru de Cultura Urbana Cluj, Jolidon, WineClub, LunchBox, Panemar, Aqua Carpatica si MediaBrief

Parteneri media: Ziar de Cluj, 24 FUN

Păreri?