Un alt specimen al faunei urbane: vecinul util societății

Continuăm seria relatărilor de acest gen cu un vecin, căruia îi spun domnul Vasile, deoarece mi se pare că i se potriveşte, nu pentru că aş şti cum îl cheamă. Într-o lume ideală, pe toți vecinii îi cheamă Vasile!

Domnul Vasile are garajul lângă al nostru, motiv pentru care ne-a dat deja câteva sfaturi despre cum să ne gospodărim mai bine avuţia şi cum să ne eficientizăm spaţiul din garaj. Tot de la el am aflat că se zvoneşte că se face un parking în zonă, deci nu are rost să ne mai batem capul cu groapa din garaj. Domnul Vasile pare genul de om “bun la toate”. Se bucură de fiecare dată când ne poate ajuta (cred că şi pe alţii), pentru că a ajuns la o vârstă la care simte că trebuie să demonstreze că încă e util societății.

Exemplu: luni, TVdecemobilul, care a stat o săptămână în garaj, a decis că e ok să blocheze o roată și să-mi stăvilească avântul cu care am pornit spre job, după o săptămână la Timișoara.

Ca un veritabil super erou, domnul Vasile a apărut de nicăieri, a strigat disperat să trag pe dreapta și a început să se agite. Și dacă Batman era deja prezent, era nevoie și de un Robin! Acesta s-a dovedit a fi un alt vecin, la care a urlat până a apărut, somnoros, la geam și i-a zis să coboare să vadă maşina, fiind mecanic: “Hai, mă, că biata fată nu poate merge la serviciu și tu dormi! Hai jos, să vezi ce-i cu maşina!”

Sub o milisecundă, celălalt vecin era jos, semn că nu te joci cu domnul Vasile. S-a urcat în maşină, sub atenta supraveghere a domnului Vasile, şi a rezolvat rapid problema, mișcând mașina înainte și înapoi, ceea ce am făcut și eu, dar eu nu sunt mecanic. Între timp, domnul Vasile a mai oprit doi vecini care mergeau la muncă, pentru a analiza situaţia. Și iată-ne pe toţi patru cu mâinile în şold, ca nişte vecini ce suntem, dându-ne fiecare cu părerea, sub bagheta domnului Vasile.

Între timp, a apărut o vecină care a tras concluzia care era pe buzele tuturor: “Nu ştiu ce te făceai fără domnul Vasile!”

E atât de util societății, încât mă feresc să mă prindă cu plasele pline, că sigur se oferă să le care. Și nu vreau să abuzez de utilitatea lui socială. E atât de util societății, încât lui Zicu îi e frică să nu se sacrifice să-i bea berea rece, ca nu cumva să răcească!

Alte specimene: hipsterul bătrân, pițipoanca bătrână, tatăl blazat.

Păreri?