Un alt specimen al faunei urbane: tatăl blazat

Se tot vorbește despre femeile care, după ce devin mame, uită de ele. Nu le mai pasă cum arată, cum se îmbracă, dacă s-au îngrășat. Totul pentru copil! Ele nu mai contează: adoptă frezele de mamă, hainele de mamă, atitudinea de mamă. Și inundă facebook-ul cu poze cu plozii în pielea goală, să fie sigure că îi fac de rușine înainte de a fi capabili să se facă ei. Un speciment interesant, dar nu despre el vreau să discutăm.

Se vorbește prea puțin despre tații blazați, care uită și ei de ei, de parcă ei sunt cei care au născut. Tatăl blazat e foarte ușor de observat în societate: cămașă în carouri mari, dintr-un set de 3 la 10 lei, pantaloni de stofă care trebuie datați cu carbon pentru a li se afla vârsta, pantofi obscuri sau adidași Adibas, sandale cu ciorapi vara, și inevitabilul burdihan. Foarte important acest ultim aspect! Burta de tată blazat e diferită de burta de bere sau orice alt tip de burtă! E o burtă fără personalitate, care ascunde faptul că face sex doar o dată la câteva luni, doar în poziția misionarului, și nu-i pasă că nevasta poate muri sub greutatea lui. Ce, ea n-are burtă?

Îl vezi pe la terase, făcând glume de tată cu prietenii de pahar, și ei tați blazați sau nu. Glumele de tată blazat sunt diferite de glumele de autobază, cămin cultural sau orice alt tip de glume! Sunt atât de vechi, încât trebuie datate, și ele, cu carbon. Sunt atât de proaste, încât l-ar face invidios pe Bendeac. Sunt atât de slabe, încât cel care le spune trebuie să râdă primul, ca să știe și ceilalți când trebuie să râdă.

Bea bere multă și se amăgește cu faptul că are burtă de bere. E fanul înfocat al unei echipe românești de fotbal, iar părerile lui despre fotbal trebuie încrustate cu dalta în piatră pentru posteritate. Înjură politicienii, face glume de tată blazat despre ei. Îl doare în cur de cum arată, cum se îmbracă, cum se comportă: “am nevastă, copil, viața mea s-a terminat!” Se scaldă într-o despresie profundă. Poartă maieu, indiferent cât de cald e afară.

– Bă, ce s-a întâmplat cu Costel, de a ajuns în halul ăla?

– Nu știi?

– Ce?

– A devenit tată!

Alte specimene: hipsterul bătrân, pițipoanca bătrână.

2 Comentarii
  1. cotos9 Mai 2013

    :)) Foarte bine conturat. E plina tara asta de ei. Sper, ca atunci cand voi deveni tatic sa nu cumva sa ajunga in stadiul acesta.

  2. Chestie10 Mai 2013

    se schimba vremurile Zicule! dispar asa incet si astfel de personaje de la noi!

  3. […] Alte specimene: hipsterul bătrân, pițipoanca bătrână, tatăl blazat. […]

  4. […] specimene: hipsterul bătrân, pițipoanca bătrână, tatăl blazat, vecinul util societății, biciclistul evanghelist, bărbatul care s-a jertfit pe altarul […]

  5. […] specimene: hipsterul bătrân, pițipoanca bătrână, tatăl blazat, vecinul util societății, biciclistul evanghelist, bărbatul care s-a jertfit pe altarul […]

Păreri?