Un alt specimen al faunei urbane moderne: pițipoanca bătrână

Există o vârstă la care în unii oameni se petrece o reacție chimică ce îi transformă în bufoni. Vârsta e direct proporțională cu numărul de fire albe din cap. Măcar de s-ar întâmpla la tinerețe. Primul exemplar pe care l-am supus atenției e hipsterul bătrân. Azi ne concentrăm pe omoloaga lui de sex feminin: pițipoanca bătrână.

Nu e genul de femeie care pândește pe vizor, să vadă ce se întămplă pe scară. E sub demnitatea ei de fostă profesoară de limba română. Tânjește după vremurile când avea încălțări de la Clujana sau Guban și se îmbrăca după ultimele rigori din Neckermann, pe care o primea de la copiii plecați în Germania. Toată lumea o aprecia în sala profesorală, spre invidia profesoarei de geografie, care încerca să-i fure titlul de vedetă, dar nu s-a ridicat niciodată la înălțimea ei.

Își trăiește bătrânețea cu demnitate, alături de cărțile care i-au fost prietene toată viața. Până într-o zi, când, în urma unei plimbări prin parc, ceva s-a schimbat în ea: a văzut o ciurdă de pițipoance, iar compușii chimici bufoni au început să reacționeze.

A fost prima dată când s-a dus la piață și nu a cumpărat legume. În loc de ceapă, și-a luat haine care ar face invidioasă orice reprezentantă a regnului pițipongesc. În loc de cartofi, și-a luat accesorii kitschoase. În loc de roșii, și-a luat încălțări de nănașă de la o nuntă la căminul cultural. În loc de morcovi, s-a vopsit mov în cap.

S-a dus acasă, s-a aranjat și a ieșit. Copiii s-au oprit din creștere. Curvele au redevenit virgine. Bărbații s-au lăsat de bere. Femeile voiau să-i lase pe bărbați la bere, dar n-aveau pe cine.

Dar lumea era a ei. Nu conta că era o armă de distrugere în masă.

4 Comentarii
 1. zicu23 Aprilie 2013

  @caraH: Hmm… aia e varianta dusa la extrem :))

 2. cotos24 Aprilie 2013

  Ma bucur ca nu ai adaugat si poza de mai sus :)) Sa stii, ca in Baia Mare, au aparut asa ca ciupercile dupa ploaie…

 3. Alin27 Aprilie 2013

  Cateodata am impresia ca, de la inceputul mileniului 3, in Romania a venit cineva cu TIR-uri pline de pitipoance si le-a dat drumul in aer liber. Iar pe femeile normale le-au incarcat si le-au dus in tarile normale.

  MAI EXISTA VREO FEMEIE NORMALA IN ROMANIA ?! Zau, vreau sa stiu

 4. […] specimene: hipsterul bătrân, pițipoanca bătrână, tatăl […]

 5. […] specimene: hipsterul bătrân, pițipoanca bătrână, tatăl blazat, vecinul util societății, biciclistul evanghelist, bărbatul care s-a jertfit […]

 6. […] specimene: hipsterul bătrân, pițipoanca bătrână, tatăl blazat, vecinul util societății, biciclistul evanghelist, bărbatul care s-a jertfit […]

 7. […] specimene: hipsterul bătrân, pițipoanca bătrână, tatăl blazat, vecinul util societății, biciclistul evanghelist, bărbatul care s-a jertfit […]

 8. […] specimene: hipsterul bătrân, pițipoanca bătrână, tatăl blazat, vecinul util societății, biciclistul evanghelist, bărbatul care s-a jertfit […]

Păreri?