Un alt specimen al faunei urbane: bărbatul care s-a jertfit pe altarul căsniciei

Cum pentru unele femei e foarte important să simtă că aparțin unor bărbați, la fel și pentru unii bărbați căsnicia e momentul care le-a schimbat viața. Dar nu în sensul bun, cel puțin din ce lasă să se înțeleagă. Sunt bărbații ăia care se plâng constant de viața de om căsătorit. Cum și-au pierdut ei, săracii, tinerețea, căsătorindu-se prea repede, cum mai puteau ei fi holtei, cum mai puteau ei babardi toate femeile din lume, cum mai puteau ei balota hectolitri de alcool. Sunt bărbații care consideră că și-au pus trupurile de semi-zei pe rugul căsniciei și că viața nu mai are sens din momentul în care și-au pus șaiba pe deget. Sunt bărbații care, când aud că urmează să te căsătorești, îți urează “sincere condoleanțe”.

Ca niște faruri care luminează cu înțelepciunea lor hoardele de burlaci, tot ei îți vor da sfaturi despre căsnicie: cum să “controlezi” femeia, cum să fii “bărbat în casă”, cum să “nu iasă din cuvântul tău”, cum să ieși la băut de câte ori ai chef, fără să aibă de comentat. Dacă tot e de căcat căsnicia, ei, acești martiri ai verighetei, au găsit metode să o facă mai plăcută:

– O să vezi când o să te căsătorești. Crezi că actul ăla nu schimbă nimic, dar, de fapt, schimbă totul.

Sunt bărbații care îți arată femei pe stradă și îți spun cum le-ar șifona ei savarinele. Sunt bărbații care se laudă cu toate cuceririle lor dinainte de căsnicie. Sunt bărbații care se plâng că fac sex mai puțin după ce s-au căsătorit.

– Ascultă la mine, că am experiență! Bucură-te de viață cât mai poți, că după ce te-ai legat la cap, s-a terminat cu viața!

Sunt bărbații care ar fi gata să înșele cu prima ocazie, și se laudă cu asta, dar dacă sunt abordați, se laudă cu faptul că sunt căsătoriți. Sunt bărbații care inspiră milă.

O singură întrebare am pentru bărbații ăștia: dacă vă chinuiți atât de mult, de ce n-ați rămas, fraților, burlaci toată viața?

Alte specimene: hipsterul bătrân, pițipoanca bătrână, tatăl blazat, vecinul util societății, biciclistul evanghelist.

1 Comentariu
  1. cotos1 Iulie 2013

    :)) Poi daca ramaneau burlaci, cui se mai puteau ei lauda/plange ??? Din pacate Zicule, e plina strada de astfel de specimene…

Păreri?