Gânduri blocate în trafic

Am făcut, la un moment dat, ca o glumă, ca o anectodă, ca o bășcălie, care suna cam așa:

“Doi tineri s-au întâlnit în traficul înspre Florești. S-au plăcut, s-au căsătorit și, când au ajuns acasă, le-a intrat copilul la facultate.”

Am tot râs de floreștenii blocați zilnic în trafic, dar iată că orașul nepereche Cluj, perla Europei, a ajuns să fie Floreștiul Ardealului. E suficient să dea o ploaie, o ninsoare sau să înceapă școala, ca azi, și te poți pregăti sufletește pentru un drum inițiatic întins pe zeci de minute, în care poți să-ți faci introspecții profunde și să ieși din autobuz un om schimbat. Poți intra om și să ieși animal, de exemplu.

Și stăteam așa, înconjurat de suflete calde, și mă gândeam unde ne îndreptăm, ca omenire: va exista oare un clujean care, peste 100 de ani, va sta într-un ambuteiaj pe Marte? Vor exista oare, peste 100 de ani, ambuteiaje aeriene? Floreștenii își vor petrece viața în traficul aerian? Dar clujenii? Va exista un metrou aerian? Dar unul subteran? Va exista un Emil Boc al viitorului, care va promite teleportarea prin oraș?

Și am ajuns doar la prima stație, într-un mizilic de 20 de minute. Călătoria a durat vreo 40-50 de minute, dar cine mai numără.

Simt că am renăscut.

1 Comentariu
  1. cartus16 Ianuarie 2019

    Gluma ce va fi furata de zu in 3…2….1…….

Păreri?