Tradiţiile nu mor, tradiţiile te transformă!

Citind articolul Tomatei, în care se plânge că poate noi, moroşenii, mâncăm prea mult şi ne cam place să întindem mese şi de dragul de a întinde mese, aş vrea să o contrazic şi să o mustru public.

Zicu este dovada vie că nu poţi scoate tradiţiile din moroşeni, ci tradiţiile se bagă cu forţa şi în alţi oameni, dacă vin suficient de des la Baia Mare.

Iar la Baia Mare, mâncarea multă e o tradiție.

În sâmbăta mare, după mese copioase în conacul Floricesc, Zicu a poftit şi a consumat fără să sufle PASTE. Ce era să fac? Să-l las singur în această încercare? Nu, am băgat și eu!

În duminica de Paşte, după îmbuibări repetate de către mama Floricească, Zicu a poftit şi a consumat barbarește de la McDonald’s. La 1 noaptea. Eu efectiv n-am mai putut. A fost o lecție dură de la un ne-moroșan, care poate mânca mai mult decât mine.

Vezi tu, Tomi, ideea e că trebuie să vii mai des în Maramureş, că se face loc! :))

4 Comentarii
 1. cotos8 Mai 2013

  :)) Mult mai des. Dar acuma pe Zicu cu Mc il inteleg. Fiind din Satu Mare de fel (sper sa nu ma insel), au ei un feeling ca trebuie sa dea buzna in orasul de pe Sasar la Mc.

 2. Tomata8 Mai 2013

  Asa zici de parca eu n-am mancat bruschete in oras. :))) de fata cu voi. :))
  Ma obisnuiesc, ce sa fac? cu binele e intotdeauna usor sa te obisnuiesti. Dar ghici cine manca numai salate acuma si legume acuma? :))

 3. florica8 Mai 2013

  @tomata: Noi toti?:))

 4. zicu8 Mai 2013

  @Tomata: Imi cer scuze ca intervin, da’ bruschetele-s mancare? :))

Păreri?