Food a la Cluj: Tortelli Pasta Bar

După cum am mai scris, am Italită cronică, ceea ce se traduce și printr-o afinitate față de mâncarea italiană (pentru care plătesc scump la sală, haha). Când am auzit că s-a deschis Tortelli Pasta Bar am așteptat ziua în care îmi fac de cap ca bătrânii pensia. Până să ajung, i-am stalkuit puțin pe facebook și când am văzut doi bucătari tineri și hispteri am zis: “aia e, tati, e o să fie demențiale!”

Localul e “mai central de atât nu se poate”, pe strada Virgil Fulicea 2, chiar lângă Casa Matei, și arată simpatic, decorat cu gust, l-am instagramat de l-a luat naiba :D E cosy, plăcut, bucătărie deschisă, bravo 10!

Toate preparatele sunt făcute in house, de la aluatul de paste până la sosuri, principalul motiv pentru care mi-am “consumat” prânzul de cheat day la ei. Nimic nu se compară cu pastele făcute în casă. Știu, nu mă puteți contrazice. Au câteva tipuri de paste, care se schimbă în funcție de anotimp, folosind produse sezoniere  (un alt mare plus!), însă specialitatea lor sunt cele umplute de tip tortellini, de unde și numele.

Meniul nu e foarte stufos, au câteva paste, mai au supe și salate, dar noi am mers pe ceva safe, de care ne era dor: carbonara și bolognese (dacă vrei să testezi un local nou, vezi cum le ies clasicele). Apreciem locurile care au doar câteva preparate în meniu și le fac bine.

Cum în meniu fiecare preparat vine cu o sugestie de vin care să completeze mâncarea, ne-am luat după ei. La pastele mele carbonara se recomanda un vin roșu. Am fost puțin sceptică, pentru că de obicei sosurile albe merg cu vinul alb, dar am zis că “when in Rome…”. Ce să zic, nu a fost neapărat pe gustul meu, trebuia să rămân la un vin alb, dar e chestie de gust până la urmă și pot aprecia că s-au gândit să pună aceste sugestii în meniu (încă un punct bun, puține localuri din Cluj au așa ceva). Merlot-ul ales de Răzvan a mers bine cu pastele bolognese.

Și acum să trecem la adevăratul motiv pentru care ne-am strâns aici: mâncarea.

Pastele făcute în casă au fost foarte bune, nimic de comentat. La sosuri însă…cum să vă zic, se putea mai bine. Sosul ragu a fost puțin cam apos și fără un gust care să te cucerească, sosul de la carbonara putea fi mai cremos. Ăsta e și punctul forte al pastelor carbonara: cremozitatea sosului. De aia le iubim, de aia le mâncăm. Bine, mai e și carnea folosită: pancetta sau guanciale? Noi ultimele dăți am făcut acasă cu guanciale și sunt mai bune (de fapt, rețeta originală e cu guanciale, dar mulți le fac cu pancetta și ne-am obișnuit și noi). Evident, FĂRĂ smântână de gătit.

Am mai avut nevoie de sare și piper amândoi (din nou, chestie de gust). Am fost puțin dezamăgită, pentru că aveam așteptări mari. Să nu mă înțelegeți greșit, nu au fost rele deloc, doar că nu m-au dat pe spate, să mă facă să exclam: “Mamma mia!” .

Per total, un loc fain, cu un concept bun, care poate fi o alternativă ok dacă sunteți flămânzi prin centru.

5 Comentarii
 1. roby6 Martie 2018

  Saptamana viitoare ajung pentru prima oara la Cluj, te rog recomanda-mi un loc unde se mananca foarte bine, eventual si un fel de mancare anume

  • Florica7 Martie 2018

   Ai vreo preferință de specific sau bucătărie internațională?

 2. Roby7 Martie 2018
 3. roby29 Martie 2018

  Multumesc mult :)

Păreri?