Testul unei doamne

Să spunem că ești într-un loc nou, cu oameni pe care abia i-ai cunoscut și te comporți cât mai frumos posibil, ca să faci o impresie bună. Să spunem că te descurci destul de bine și începi să prinzi curaj.

Toate astea se vor schimba în momentul prânzului, cunoscut în unele cercuri drept “testul doamnei”.

De ce spun asta? Păi, e foarte simplu. Nu poți mânca supă, decât dacă vrei să-ți petreci 20 de minute lângă ea, ca să mănânci demn și să-ți păstrezi imaginea la care ai lucrat jumătate de zi.

Ce alegi să mănânci, cât, dar mai ales cum, îți poate strica toată imaginea de doamnă. Nimeni nu vrea să vadă o căprioară drăguță care soarbe ciorbă de burtă, înfulecă dintr-un copan pe care îl ține în mână sau bate la piept șase sarmale. Nimeni.

Nu poți mânca salată decât dacă e mărunțită bine, că altfel o să fii surprinsă cu un buchet de verdețuri peste gură și strici PR-ul.

Nu poți mânca usturoi, ceapă, nu poți încinge cu pituca în sosuri. Nu poți mânca altfel decât cu șervetul pe picior și tacâmurile, corect și regulamentar.

Nu poți mânca aproape nimic și oricum, dacă totuși găsești ceva, trebuie tăiat în bucăți minuscule și va dura o veșnicie.

No, acum ați aflat de ce femeile zic aproape tot timpul: “nu vreau nimic, nu mi-e foame”.

Pentru că nicio masă nu merită să-ți strici imaginea de doamnă :))

7 Comentarii
 1. Roccoman28 Martie 2018

  O Doamna stie sa fie o Doamna oricand ! Punct (ma rog, semnul exclamarii…) Chiar si cand ”intinge cu pituca in sosuri” (mi-au trebuit fo 2 secunde sa compilez ce e ”pituca”. Imi place tare cum suna, o s-o adopt si in limbajul meu de bucurestean).
  Cei care se uita urat cand o Doamna se bucura de o masa care-i face placere sunt fie Snobi, fie Prosti . Dixit. Si sa invete sa manince cu gura inchisa !

  • florica29 Martie 2018

   Vaiii sorry trebuia sa scriu in paranteza ce e pituca :))))
   Doamna e doamna si-n sant! Expresia asta o stii? :))

 2. Constantin29 Martie 2018

  A mea nu are “stresuri” de astea. Cand am cunoscut-o, m-a lasat masca faptul ca a fost prima care a avut curajul sa comande alcool. Eram romani si “strainezi” la masa la un restaurant, facusem cunostinta doar cu cateva ore mai inainte si nimeni nu avea curaj sa comande o sticla de bere sau de vin (“daca ceilalti nu comanda, cum sa cer doar eu, or sa creada ca sunt betiv”…gandeam toti). A fost de ajuns sa ceara ea o bere, a mai cerut un spaniol si a fost suficient sa treazeasca orgoliul in romani: bai, astia ne iau de prosti, cred ca noi nu rezistam la bautura?” Atmosfera s-a destins repede, eu mi-am spus: “uite o fata curajoasa, fara fite si complexe” si am inceput sa ii fac un “marcaj strans” pana am adus-o acasa… Acum, cand isi mai vara delicat unghiile in sosuri sau rontaie suav vreun copanel, intervine mereu filosofic mama: “las-o mama, nu ii zice nimic, asa s-o face la ei in Spania…” :)

  • florica29 Martie 2018

   Foarte faina povestea! Simt ca aveti o relatie faina, fara fite si figuri! :)

 3. Constantin29 Martie 2018

  “Doamna e doamna si-n sant! Expresia asta o stii?” Sincer nu, dar sunt de acord cu ea :) Da, relatia mea cu viitoarea sotie (la toamna ne casatorim) e una super, am asteptat destul pana am gasit persoana potrivita, dar acum sunt convins 1000% ca ea este “aleasa”….

  • florica29 Martie 2018

   Oo, sa fie intr-un ceas bun si sa fiti fericiti :) Casa de piatra!!!! :)

 4. Constantin29 Martie 2018

  Mersi mult!

Păreri?