Problemele Alinei cu televizoarele

Nu știu dacă mai țineți minte, dar, la un moment dat, a fost comunism în țara asta. Și a fost atât de fain, încât toți ne uitam la aceleași televizoare, la același program. Două ore pe zi. Tare, nu? Salutări nostalgicilor!

După revoluție, au început să apară televizoarele color și toată România a urlat în cor: “what a time to be alive!” Nu-mi amintesc să fi fost mai bucuros în copilările decât în momentul când am văzut primele culori pe un ecran de televizor. Posibil să fi fost, dar ăsta a fost un moment marcant al copilăriei mele, alături de apariția croissantelor cu ciocolată, care aveau mult mai puțină ciocolată ca la televizor!!! Cum au și acum, de altfel.

Apoi, au început să se subțieze și să apară tot felul de tehnologii: plasmă, LCD, televizoare LED, OLED, 4K, curbate și tot felul de minuni, de nu mai poți pune un pește cinstit și un macrame pe ele.

În toată evoluția asta, Alina s-a pierdut undeva pe drum. Interesul ei pentru televizoare a rămas undeva la nivelul primelor modele color cu tub cinescopic, iar eu am ținut pasul cu lumea, cum e și normal. Pentru că e normal ca un bărbat să fie pasionat de tehnologie, iar o femeie să nu înțeleagă această pasiune. Ea are alte preocupări în viață, dar, fată!, să nu-ți pese de un aparat pe care îl folosești și tu? Să mă faci pe mine nebun pentru că îmi doresc să evoluez?

Problema cu mărimea

“De ce ne trebuie unul mai mare?”

Întrebarea clasică, de care se lovește orice mascul care vrea să schimbe televizorul. După care o bagă pe aia cu sănătatea:

“E prea mare pentru camera noastră, o să ne stricăm ochii!”

După care revine:

“De ce ne trebuie unul nou? Nu mai e bun ăsta pe care îl avem?”

“Ăsta nou e mai performant și mai mare!”

“NU NE TREBUIE MAI MARE!!!”

“…”

Efectiv nu reușește să înțeleagă că bigger is better.

Problema cu rezoluția

Nu știu de câte ori am avut conversația asta cu ea:

“De ce ne uităm la non-HD, ca #săracii, când postul ăsta are și variantă HD?”

“Nu mi-am dat seama.”

“Ia schimbă să vezi.”

“Mda, nu e nicio diferență”.

Am ajuns la concluzia că nu vede în HD. Pur și simplu nu are capacitatea asta. Dacă-i arăt un SD și un 4K nu va vedea diferența.

Problema cu telecomanda

“Avem televizorul ăsta de atâția ani și eu încă nu mă descurc cu telecomanda!”

No comment.

10 Comentarii
 1. Arthur6 Decembrie 2017

  Ca mascul care acuma tanjeste dupa un sistem audio ultraperformant (pt bugetul de care dispun), ma lovesc de aceeasi problema: ce au boxele de acuma? Chiar asa des ascultam muzica?
  Aducandu-i aminte ca zicea si ea ce fain se aude muzica la verisorul ei, ca vreau si eu calitate, muzica prin dlna de la pc, etc, ea nu stie cum sa faca mai repede nevazut calculatorul din living…
  Cat despre tv si diagonala mai mare…. am inceput pregatirea terenului, dar m-am lovit de EXACT aceleasi motivatii ca tine.

  • Zicu7 Decembrie 2017

   I feel you, bro, important e să rămânem uniți!

 2. Malin6 Decembrie 2017

  Ma da nimanui nu-i pasa de consum? Fac pariu ca ati stins lumina de “ora pamantului”, dar nu conteaza cat consuma noul televizor nu-i asa?

  • Velu7 Decembrie 2017

   Consum la un TV led sau oled? Sper ca ești troll ca să nu te consider neinformat (sau mai rău).

 3. Dragos7 Decembrie 2017

  http://www.TVDECE ? .ro…. “imi odihnesc cazul”

  • Zicu7 Decembrie 2017

   Nu ai pus bine link-ul și nu știu ce ai vrut să ne transmiți.

  • Joe8 Decembrie 2017

   TV DECE? DE CE TV? Cred ca asta a vrut sa spuna :)

  • Zicu8 Decembrie 2017

   Ah, da, my bad, bună asta :))

 4. finch7 Decembrie 2017

  Acuma fara misto, gluma e gluma, dar poate ca are o miopie si chiar nu vede diferenta intre rezolutii. Socrii mei si-au luat doua tv-uri de 81 cm, au furnizor rds is o gramada de posturi hd. Le-am sters pe cele sd din lista si hopaaa, s-a activat socra-miu:
  – ce faci, de ce stergi posturile?
  – pai le sterg pe alea sd, ca sunt degeaba, va uitati la astea cu definitie maxima.
  – cum adica?
  A urmat o explicatie simplificata cu exemplu: uite SD, uite HD.
  Rezultat: nu vedea nici cat o cartita. El pur si simplu asculta sonorul, cam stie ce e pe ecran, pentru ca tv-ul e non-stop pe antena 3. Mai intreaba in caz ca e nesigur, cine e in studio.
  Daca am vazut ca nu au habar nici unul sa butoneze, le-am sters RTV si B1TV de pe cel mai recent tv cumparat. Asta e, asta nou nu prinde canalele alea, sunt intr-o alta banda si nu am ce face. Oricum rds tot permuteaza canalele si cam la 3 luni trebuie rescanate, tot eu fac operatia asta cand ajung la ei. Si invariabil le sterg alternativ doua din posturile RTV, B1TV sau A3, ca daca le muta in alte benzi, eu ce sa le fac astora de la rds? Se chinuie amandoi pe un singur tv, ala care prinde postul preferat, dar oricum nu pot urmari sincron A3 si RTV. De obicei unul vrea un post, altul alt post, asa ca unul cedeaza si e mai putina indoctrinare in casa. De cand fac asta le-a mai disparut un pic din indoctrinare, mai urmaresc si alte posturi, au ajuns la concluzia ca psd cam minte…

 5. brontozaurel13 Decembrie 2017

  Am fost moarta dupa Cartoon Network cand am prins prima data asa ceva. Yogi Bear, Dink the Little Dinosaur, Paw Paws, Clue Club, The Biskitts… Am intarziat la o ora de matematica doar ca sa vad un episod de Scooby-Doo pana la capat. Asta in conditiile in care matematica a fost mereu marea mea iubire. Dar am renuntat la televizor cand am plecat din casa alor mei la 18 ani.

  Oricum Cartoon Network deja se stricase atunci si in afara de desene nu ma mai uitam decat la Formula 1 si la Kommissar Rex. Si ocazional ma mai holbam pe Fashion TV cand erau chestii interesante cum ar fi rochii ce imitau un rechin. Cu capul iesind din ce se dorea a fi gura rechinului.

  Nu i-am simtit niciodata lipsa. Si timp de cativa ani buni dupa n-am avut nici internet. Nici macar calculator in stare utilizabila timp de vreo doi ani.

  Si de fiecare data cand am mai stat pe la cineva care avea televizor, efectiv nu am putut sa stau sa ma uit la ceva. Pur si simplu nu mai pot concepe ideea de a sta si a te uita la ceva ce nu controlezi. Nu mai am rabdare pentru asa ceva.

Păreri?