Telenovelele ajută în viață

În rutina aceloraşi oameni care mergem la sală la aceeaşi oră şi-a făcut apariţia o figură nouă: o spanioloaică. Știți cum mi-am dat seama? Simplu: vorbește doar spaniolă și nu înțelege nimic altceva. Bună gluma, huh?

În general, e foarte conştiincioasă, lucrează din greu, îşi termină treaba şi pleacă, poate trece neobservată. Dacă nu ar vorbi câteodată la telefon de zici că a uitat cineva televizorul la maxim pe Acasă TV, nici nu ai bănui că nu e româncă de-a noastră.

Asta până zilele trecute, când s-a dat jos de pe bandă, s-a aşezat, roşie ca un crevete dintr-o paella, dând semne clare că nu se simte bine.

Într-o clipită, trei colege de sală au interceptat-o:

– ¿Qué pasó?

– ¿Te sientes bien?

– ¿Como estas?

Femeia se uita tâmpită la ele nu pentru că au sărit să o întrebe de sănătate, ci că TOATE vorbeau spaniola la perfecţie, de zici că au crescut la țară la abuelas, nu la bunici.

– ¿De donde sabes hablar espanol?

Cine nu are centura neagră la “Marimar”, “Înger Sălbatic” şi “Gaviota” să arunce primul cu piatra!

9 Comentarii
 1. Narcisa - Maria5 Octombrie 2017

  Eu am centura verde cu picatele. :)
  Am vorbit cu un grup de profesori din Valencia care chiar m-au inteles si mi-au spus ca vorbesc foarte bine. Aproape nu m-au crezut cand le-am spus ca am invatat spaniola in liceu (cu multi ani in urma), ascultand mai mult diverse telenovele, in timp ce coseam, impleteam sau faceam macrame.

  • Florica5 Octombrie 2017

   Eu am, aparent, dialect de Cataluna din telenovele ( si un an de spanoila din liceu) :))

 2. noru5 Octombrie 2017

  Donde esta la discoteca ?

 3. Eugen5 Octombrie 2017

  Ochooooooo! (pentru cine nu stie: https://youtu.be/4cKGyOE_jOI)

 4. Ina5 Octombrie 2017

  “Gaviota”… hehe ce vremuri! Eram mic copil pe atunci, dar toate acele ore pierdute prin casa cu televizorul pe noul Pro 2 si-au dovedit valoarea cand, la 2 zile dupa ce am ajuns in Colombia, am inceput sa vorbesc spaniola si sa-i fac pe colegii americani sa creada ca sunt un mic geniu. :D

 5. Vlad(uț)5 Octombrie 2017

  Este exact faza cu “engleza de pe Cartoon Network”. Am fost/suntem “generația de sacrificiu… Astaaaaa… Tranziție”. Toți prietenii mei de acolo au învățat “inglișul”. Nu eu, eu am fost mai “special snowflake” și m-am plimbat puțin într-o țară vorbitoare de engleză pe la vreo 4 ani… (Și de 25 de ani înjur că n-am putut rămâne acolo!)

Păreri?