“Te-ai certat cu frizerul?”

Nu mă tund foarte des. Ba chiar aş putea spune că mă tund destul de rar. Aştept să crească pleata serios, să am ce tunde, nu să fac o vizită frizerului pentru câteva smocuri mai lungi. Adevărul e că nici nu-mi prea place să merg la tuns, mă plictisesc de moarte, că nu pot sta pe telefon. Îl umplu de păr, nu mai văd nimic, nu-l pot curăţa cum trebuie. Şi, până la urmă, nimeni nu-şi doreşte fire de păr prin telefon. Observaţi ce dependent sunt de telefon, da?

Faptul că nu mă tund des are un impact direct asupra imaginii mele. O perioadă de timp, până îmi iau inima-n dinţi şi mă duc la frizer (parcă m-aş duce la dentist, nu alta), umblu cu părul un pic mai lung. Am spus un pic, nu Jesus style. Ei bine, în perioada asta de lungime, la fel ca experţii social media după reţele sociale, la fel ca specialiştii în orice după un eveniment sau ca ciupercile după ploaie (trebuia să o bag şi pe asta, să se înţeleagă paralela), apar ei, hair styliştii din jurul meu.

După cum orice om care are un cont de twitter şi/sau facebook se pote crede social media specialist, la fel orice om care a călcat cel puţin o dată într-o frizerie sau a ţinut o foarfecă în mână devine un specialist al părului. Şi ca să confere greutate aprecierilor pe care le fac, apelează la expresii de mult apuse, expresii pe care mi-e şi ruşine să le scriu, d-apoi să le rostesc: “Te-ai certat cu frizerul?”, cu variaţiunea “Ţi-a murit frizerul?” Alţii, care nu au rămas cramponaţi în expresii de şcoală generală, îmi spun direct: “Nu crezi că ar trebui să te tunzi?”

Nu reuşesc să înţeleg pasiunea oamenilor pentru lungimea părulu. Nu înţeleg nici cum unii oameni continuă să folosească expresii de autobază. Singura explicaţie pe care o găsesc e că oamenii ăştia au dezvoltat un fetiş pentru părul tuns. Altfel, nu-mi explic bucuria orgasmică pe care o manifestă când constată că, în sfârşit, m-am tuns: “Aaaa, te-ai tuuunsss!”, strigăt ce parcă încununează eforturile lor de a mă face să mă tund.

Dragii mei, de acum, vreau să vă gândiţi că, de fiecare dată când mă întrebaţi când mă tund, mai ales recurgând la expresii gen “Te-ai certat cu frizerul?”, un hair stylist gay devine hetero. Şi asta nu poate fi dect rău pentru industrie, deoarece se ştie că, la fel ca în cazul designerilor vestimentari, cei mai buni sunt ăia pe invers.

Totuşi, oare cum e să te cerţi cu un frizer?

12 Comentarii
 1. Dan Ciulea25 Octombrie 2011

  daca imi permiti un mic trolaj, lumea nu te trimite sa te tunzi din cauza ca ai paru’ mare .. te trimite sa te tunzi ca sa’l aranjezi … cand sta pe tine ca pe un maidanez … si expersia aia cu te’ai tuns … e din aceiasi sfera cu te’ai spalat pe cap! :-)) #numazic

 2. Elfutz25 Octombrie 2011

  Subscriu.

 3. Elfutz25 Octombrie 2011

  cu Zicu

 4. Radu25 Octombrie 2011

  Si eu le tot zic prietenilor mei ca ma simt ca la dentist la frizer. Mi-e tot una ca am o freza in gura sau un brici la ceafa, fiind in acelasi timp imobilizat pe un scaun :)

 5. marius25 Octombrie 2011

  si ce are freza de contabil??? aia nu e freza? Chiar asa? ce are lumea cu parul netuns???
  Mie taica-miu imi mai zice: “Ti-au crescut urechile in par!”

 6. zicu25 Octombrie 2011

  Stimabililor, observ ca, in afara de Ciulea, care are impresia ca trolleaza, suntem suficient de multi, sigur mai sunt si altii, pentru a ne constitui intr-o asociatie: Asociatia celor care se tund cand vrea plua lor!

 7. Mihai Motrescu25 Octombrie 2011

  si mie imi place sa ma tund rar, la noi in moldova intrebarile sunt ceva mai agricol “Bă, când ai de gând să dai lâna la stat?”

 8. ex-silentio25 Octombrie 2011

  După cum se vede … (și poza de la gravatar făcută după ce m-am tuns :) ), eu trec foarte rar pe la frizer. Nu sunt certat cu el, doar că sunt cam zgârcit și mi-mi vine să-i dau câte 10 – 20 de lei pentru a tăia câteva fire.

 9. haolica26 Octombrie 2011

  si nea Hao e la fel. trebuie sa il trimit la frizer cu forta sau amenintandu-l ca il las fara card

 10. gaby26 Octombrie 2011

  Asa patesc si eu.Dupa ce ma tund, toti observa.Wtf

 11. thaopets26 Octombrie 2011

  eu ma tund ft rar pt ca trebuie sa am o imagine rock in domeniul meu de activitate(crescator de animale exotice) plus ca sotiei ii place mai mult asa:))) deci nu ma grabesc.

 12. Claudia26 Octombrie 2011

  Multi barbati au inceput de chelie. Si mor de nervi cand vad pe unul mai cu par decat ei. Si ce fac? Il trimit la tuns. Sau au ramas cu sechele din vremea in care au facut armata, se tem de paduchi :)

Păreri?