“Știu că ești în concediu, DAR…”

Nu bine am plecat în mini-concediu şi încercam să savurăm prima bere în Amsterdam, că ni s-au înroşit chat-urile de mesaje. Unii ne-au făcut recomandări de locuri, experienţe, mâncăruri (mulţumim frumos!), iar alţii ne-au făcut să ne dăm ochii peste cap.

Oameni buni, haideţi să nu mai fim egoişti şi să înţelegem că orice problemă ar fi, poate aştepta până se întoarce omul din vacanţă. Dacă nu e, într-adevăr, o URGENȚĂ REALĂ, nu mai deranjaţi oamenii în concediu cu prostiile voastre. Nu o să primiţi răspuns, pentru că, ghiciţi ce, omul s-a dus acolo fix ca să se deconecteze câteva zile, sau dacă îl primiţi va fi probabil unul care nu o să vă convină.

Introduceri de genul: “Ştiu că eşti în concediu, DAR…”, “Încă nu te-ai întors???”, “Dar cât mai staţi???”, “Auzi, dacă tot eşti în concediu, înseamnă că ai timp să-mi zici și mie…” sunt lipsite de bun simț. Uitaţi-vă pe facebook-ul omului, e primul pas de a vedea dacă e disponibil sau nu. Da, nu toată lumea pune pe facebook poze din concedii, dar măcar puteți încerca.

Gândiţi-vă apoi dacă problema voastră e ATÂT de importantă încât să-l deranjați pe om. Nu este, aşa-i? Perfect, aşteptaţi până revine şi îl întrebaţi atunci. Sau dacă tot vă mâncă în taste, scrieţi-i un mail.

Respectați-vă în primul rând pe voi și apoi pe omul care s-a dus să se relaxeze, că nici vouă nu v-ar conveni să fiți pe plajă și să vă întrebe cineva pe facebook dacă se poate plăti cu cardul la ANAF. Just fucking google it.

Mulţumesc!

8 Comentarii
 1. Noru19 Mai 2017

  Parca in concediu trebuia sa inchizi “chatul”. Sa opresti datele. Sa opresti telefonul de munca. Sa-ti setezi out-of-office reply. Chestii de-astea.

  Daca erati la terasa cu status online pe Skype, Whatsapp, Facebook Messenger mi se pare absurd sa cereti oamenilor sa verifice inainte pe facebook daca voi sunteti in concediu … What ?

  Telefonul sa fie acolo pentru apeluri urgente de la familie si eventual pentru facut de poze. Pot fi puse pe Instagram si dup-aia ;)

  • Florica19 Mai 2017

   Stai putin, adica nu am voie sa stau pe facebook? Lollllll. Nu mai bine au oamenii mai mult bun simt? Cand incepi cu ” stiu ca esti in concediu, dar…” esti pur si simplu nesimtit:)

  • Zicu19 Mai 2017

   Tot timpul mi-au plăcut oamenii care știu mai bine cum ar trebuie să-și organizeze alții viața.

  • Mihaela19 Mai 2017

   Nu stai bine cu logica. Faptul ca cineva este online nu inseamna ca este acolo pentru tine. Pe acelasi sistem inseamna ca daca la 4 dimineata ai becul aprins, poate oricine sa vina neanuntat. Ca doar nu dormi inca, nu?
   Totul tine de buna crestere.

 2. Malin19 Mai 2017

  Vere da cine dracu’ te pune sa te bagi pe Facebook cat esti in concediu? Auzi, asculta la mine!
  Eu cand ma odihnesc sau sunt in ziua mea libera deconectez tot. Singurul lucru pe care il tin activ e mailul ca sa primesc diverse alerte asociate cu serverele. In rest liniste si pace, nu ma intereseaza prioritatiile nimanui ca nu sunt ale mele.

  • Ady22 Mai 2017

   Opinia fiecaruia despre relaxare nu este aceeasi cu a ta.
   Daca eu (sau Florica) am (are) chef sa stau pe fb in vacanta (sa pun poze, sa la laud cu poze Yola, sa aflu despre locuri pe care le pot vizita sau unde pot manca sau ce vrea muschiul meu) inseamna ca sunt totusi in vacanta, nu la munca.
   In vacanta stau/sunt unde am eu chef si ma relaxez cum am eu chef, nu cum cred altii ca ar trebui sa ma relaxez.

 3. gigi20 Mai 2017

  @Florica, am nevoie imediat de reteta aceea de prajitura care se face in 48 de ore. te rog mult sa imi scrii reteta pas cu pas imediat. e urgent.

  • florica22 Mai 2017

   Iei o tava. O speli.
   Suni la cofetarie, comanzi.
   Peste 48 de ore, preiei prajitura.
   O pui in tava.
   Pui tava in cuptor si o incalzesti putin.
   Te urci pe tocuri. Te fardezi, iti iei sortul. Te dai cu parfum.
   Intra musafirii.
   Scoti prajitura din cuptor.
   Te scuzi ca nu ai apucat sa faci doua prajituri.

Păreri?