Starea presei românești, 2016

Într-un editorial, coordonatorul online al evz.ro explică nevoia de gunoi, pe care el îl numește “divertisment”. Adică știrile/titlurile alea pe care orice om cu mai mult de un neuron le evită. Aparent, cică nu se poate fără acest gen de conținut.

Bucățile care ne interesează sunt următoarele:

Eu vă asigur că niciunui redactor din echipa EVZ online nu-i face nicio plăcere specială să alimenteze cu titluri rubrica de divertisment şi mai ales să ducă goana după afişări în zone discutabile.

Însă trebuie să o facă zilnic, cu misiunea de a obţine audienţele de care EVZ are nevoie pentru a încasa publicitatea care să permită şi plata salariilor colegilor ce vă oferă conţinut de calitate. E un rău necesar de care nu putem scăpa acum pentru că pur și simplu așa funcționează acum piața.

Din moment ce sute de mii de oameni îl accesează zilnic şi ne ajută să plătim salarii, este foarte important pentru noi să oferim zilnic acest divertisment.

Ați înțeles? Ei, săracii, scriu cu scârbă “știrile” alea, da’ n-au încotro, că altfel mor de foame. Și numai cititorii sunt de vină, că citesc astfel de gunoaie, care fac mai multe afișări decât presa de calitate! Și de aia s-a dus presa în cap! Huooo, cititorilor! evz.ro fiind cei care au lansat recent varianta “premium”, adică să dai bani să nu vezi astfel de știri. Pentru că asta au înțeles ei că vrea piața.

Oare ziarele care nu se prostituează pentru afișări cum se întrețin? Că nu toate fac asta.

Deci, dacă vreți presă mai bună, numai citiț mizerii! Să poată pune și ziariștii pita pe masă din conținut de calitate. Sau ceva de genul.

Da, deci de aia e presa unde e.

via

1 Comentariu
  1. BS3 Februarie 2016

    pai inseamna ca nenea ce scrie la divertisment nu e decat un content writer care publica pe anumite keywords cautate.

Păreri?