Social media provoacă intoleranță

Oricine are dreptul să posteze ce vrea pe internet. Și oricine are dreptul la o părere despre ce postează alții pe internet. Corect, dar înainte de a-i judeca pe alții, analizează ce postezi tu.

Dacă mâine ar apărea o nouă modă în online că trebuie stai în cap, să bei un shot de tequila, în timp ce învârți o minge cu picioarele, să te filmezi și să pui clipul pe net, mulți ar face-o de fun și mulți i-ar considera proști pe cei care au făcut-o. Și s-ar simți datori să scrie pe internet “ce proști sunt ăia care beau shot-uri de tequila stând în cap și învârt o minge cu picioarele!”. E dreptul lor. De subliniat e cât de intoleranți ne-au făcut rețelele de socializare.

Judecăm totul din prima, punem etichete gratuit, atacăm, jignim, haterim de dragul haterelii, doar pentru că ne considerăm mai buni decât cei care beau shot-uri de tequila stând în cap și învârt o minge cu picioarele. Noi suntem mai presus de asta, noi nu ne coborâm la nivelul proștilor. Și simțim nevoia să ne mândrim pe internet.

Și facem asta de parcă suntem niște izvoare de înțelepciune ale internetului și tot ce postăm e la nivel academic. TOT ce producem/share-uim noi pe internet aduce plusvaloare umanității, în timp ce proștii ăia care beau shot-uri de tequila stând în cap și învârt o minge cu picioarele “strică” internetul.

Hai să facem așa: dacă eu îți tolerez citatele lui Tony Poptămaș, pozele cu pisici, pozele de la nuntă, botez și miliardele de poze cu copilul, nu-mi spune că sunt prost pentru că am făcut un video în care beau un shot de tequila stând în cap și învârt o minge cu picioarele.

Dacă eu îți tolerez rahaturile, pentru că am ales să te urmăresc online, tolerează-mi-le și tu.

E simplu.

PS: fără nicio legătură cu #IceBucketChallenge care, cu toți cei care și-au turnat apă în cap doar de fun, fără să doneze, ceea ce, într-adevăr, e de condamnat, a strâns 70,2 milioane de dolari.

Sursă foto

4 Comentarii
 1. AD25 August 2014

  Poate ca eu sunt de moda veche dar mi-ar placea sa fie mai la vedere suma donata decat galeata in cap !

 2. Natalia26 August 2014

  Dintre care doar 7% merg pentru departamentul de cercetari. Iar alte 11% pentru fundraising. Mai multe de jumatate pentru alte cheltuieli.
  Traieasca rapoartele financiare de pe alsa.org

 3. Petre26 August 2014

  7 … 27 … ce dreaqu, acum ne incurcam intr-un doi ? :)

Păreri?