Soacre și soacre

Instituția soacrei este fundamentală pentru poporul român. Din vremuri imemoriale, soacra este Cerberul cuplurilor românești. Nu degeaba folclorul a născut expresii precum “ochiul soacrei”, nu degeaba orice femeie se antrenează să devină soacră.

Relația cu soacra e după noroc: fie e cea mai bună prietenă a ta, fie sunteți dușmani. Nu există cale de mijloc. O iubești, o urăști, n-ai cum să scapi de ea. Dar înclin să cred că legendele despre soacre n-au apărut în urma unor povești de dragoste mistuitoare între acestea și gineri sau nurori.

Dar oare cum sunt soacrele altor popoare? Iată un exemplu: după terminarea petrecerii, o mireasă rusoaică a urcat în camera pe care o aveau rezervată pentru noaptea nunții, mirele rămânând să rezolve partea financiară cu restaurantul. Ca să-l facă să se grăbească, mireasa vrea să îi trimită poza de mai jos:

Dar, din greșeală, o trimite soacrei! Și aici urmează partea interesantă: soacra se duce cu telefonul la fiul ei, îi arată poza și îi spune: “Știam că ai făcut o alegere bună!”

O singură întrebare mă bântuie: cum ar fi reacționat o soacră de la noi?

Știre și foto via

5 Comentarii
 1. Dan13 Noiembrie 2012

  Si eu care credeam ca in poza este soacra :)

 2. cotos13 Noiembrie 2012

  Nu cred ca la fel de calm ca cea din Rusia..Sunt convins ca ar fi incercat sa explice ca preacurvirea nu e bine pentru fiul ei :)

 3. mariusrusu13 Noiembrie 2012

  Totuşi, io nu înţeleg cine a făcut poza dacă mireasa era singură.

 4. andreea14 Noiembrie 2012

  ce maini de barbat are :)) sigur sunt ale ei?

 5. Cealalta Ramona16 Noiembrie 2012

  hahhahaha
  ce tare!!!
  ce ar fi zis soacra romanca??
  Vaii de mine, puiul mamii, cu zdreanta asta te ai insurat tu?? curva asta?!!

Păreri?