Smiley e cel mai nefericit bărbat din România

Bună ziua şi bine aţi venit în această sală de judecată, în care vom discuta despre Smiley, sau mai bine spus despre problemele sentimentale ale artistului. Da, despre Smiley, nu strâmbați din nas, că toată România e la picioarele lui.

După cum se ştie, inspiraţia artiștilor vine, de cele mai multe ori, din experienţele personale. Tocmai de aceea, onorată instanță și stimată audiență prezentă astăzi la procesul vieţii sentimentale a artistului, permiteţi-mi să îmi încep pledoaria, la finalul căreia vă veţi convinge şi dumneavoastră că Smiley e cel mai nefericit sau ghinionist bărbat din România.

Totul a început cu piesa “Oare ştii“, pe când Smiley era în trupa Simplu. Era un adolescent simpatic, care-i cânta unei fete: “Oare ştii ce bine/Mă simt lângă tine” Practic, adolescentul Smiley, aflat la prima dragoste adevărată, se întreba dacă fata după care suspina ştie de existenţa şi suferinţa lui. Nu ştim dacă fata l-a observat vreodată, dar această piesă este începutul sfârşitului pentru artist.

Tânăr, frumos, carismatic şi cu multe fane, Smiley a trecut peste această decepţie şi, peste câțiva ani, s-a reîndrăgostit. Nici această duduie nu l-a apreciat. Dacă e să aflăm ceva din piesele lui, știm că e un romantic incurabil care adoră să sufere ca un câine, iar piesa “Îndrăgostit” aproape te face să lăcrimezi dacă eşti blocat în trafic: “Cred că te-am văzut pe stradă/Sau poate doar mi s-a părut/Acum te văd în orice fată/Îndrăgostit deşi n-am vrut”.

Omul ăsta e orice, dar nu lipsit de ambiţia de a-și găsi pe cineva. Frate, i-a scris unei femei o piesă care se numeşte “Designed to love you“. Like, take the ring girl! Oricine îţi scrie şi îţi dedică o asemenea piesă, MERITĂ să fie iubit!

Nu l-a luat. Ba mai mult, nu ştiu dacă e aceeaşi femeie sau nu (pentru că altfel sigur e Satana), degeaba l-a chemat pe fratele Uzzi să îi dea nişte sfaturi despre viaţă şi femei. Inevitabilul s-a produs, omul ăsta şi-ar fi vândut şi sufletul pentru o femeie, dar surpriză: “O maşină parcată pe dos/Hainele aruncate pe jos/Deschid uşa destul de uşor/Aud zgomote în dormitor/Îmi făceam mii de griji pentru ea/Ei se iubeau sus în camera mea/Pe patul meu şi pe muzica mea.” Eu când am auzit prima dată piesa asta am simţit un cuţit în stomac, d-apoi el. Deci pe patul lui şi PE MUZICA lui. That’s some cold bitch right there!

La un moment dat, Smiley a zis stop, “Plec pe Marte“. “Plec de tot/Departe de tot/De tot ce-am avut/Dar am pierdut/Nu mai pot/Plec de tot/Mă arunc de pe pod”. Andrei, numele din buletin al artistului, îşi iubeşte mult familia, în special bunica. Nu a plecat din dragoste pentru familie şi, cu ajutorul lor, a reuşit să treacă peste depresie, realizând că nemernicile de femei vin şi pleacă, dar sângele apă nu se face. Aşa s-a născut, probabil, piesa “Acasă“: “Vreau să cânt, să visez şi să râd/Să nu uit să mă joc câteodată/Şi atunci când în lume voi pleca/Să nu uit să mă întorc acasă”.

O perioadă a căutat “Cai verzi pe pereţi” cu Alex Velea, dar Alex a găsit-o pe Antonia şi Smiley a rămas iar singur. L-a rugat, însă, să-l ajute cu un mic CV muzical prin piesa “Dincolo de cuvinte“, poate-poate găseşte de data asta o femeie bună, care să-l respecte şi să-l iubească: “Smiley, de meserie sunt artist/Şi-n ciuda aparenţelor mai am şi zile când sunt trist/” Acum, un mic semnal de depresie avem şi aici, dar eu, ca femeie directă, apreciez mult că omul e sincer, deci şanse de găsit iubirea erau.

Nu a fost să fie. Ca să-și înece amarul, Smiley s-a îmbătat cu Pavel Bartoş, singurul om din această lume care pare să-l iubească sincer pe artist, şi şi-a pierdut şi buletinul. L-a găsit între timp, dar cu iubirea tot nu a avut noroc, aşa că a încercat să-şi găsească refugiul în brațele damelor de companie, care, ah, pentru un suflet atât de boem aduc doar satisfacţie temporară. La fel ca în filmul “Pretty woman”, a încercat să o facă doamnă pe una dintre tinere. Ea nu a vrut, familia lui a aflat tot din piesa “Domnişoară, domnişoară” şi au urmat nişte mese de duminică foaaarte ciudate în familie. Sigur i s-a reproşat că ar trebui să fie deja căsătorit cu copii, pentru că nu contează că eşti om de rând sau Smiley, de întrebarea “Când te căsătoreşti?” nu scapă nimeni.

Smiley şi-a suflecat mânecile, şi-a pus pălăriuţa de hipster şi şi-a deschis încă o dată inima. Pentru a nu ştiu câta oară, viața în general și femeile în particular și-au bătut joc de el: “De unde vii la ora asta/Pe unde ai umblat/Cu haina şifonată şi cu părul deranjat”.

Cât, Doamne Dumnezeule, poate duce un om într-o viaţă? Cum mai rezistă Smiley după toate aceste poveşti?

De ce nu se găseşte şi pentru el o fată bună, care să-l iubească? Ciung nu e, urât nu e, prost nu e, bani are, simpatic pare.

Ce are Smiley de îndepărtează toate femeile din viaţa lui? FETELOR, WTF, de ce nu îl vreţi pe Smiley???

Onorată instanță, stimată audiență, cazul a fost expus şi aştept verdictul vostru!

Eu mă pun să mă uit la nişte clipuri cu pisici, pentru că m-am deprimat complet.

Sursă foto

17 Comentarii
 1. Roxi28 Iunie 2017

  Bun, bun. Doar prima piesă mi-a plăcut și mie, adică ”Oare știi”. Țin minte și acum clipul, cum era îmbrăcat în blugi largi și cu un tricou roșu cu mânecile tăiate/suflecate. Am avut colegi la școală care și-au tăiat mânecile la tricouri ca să arate ca Smiley :))

  • Florica28 Iunie 2017

   Toate eram moarte dupa el, hai sa fim sincere. De aici si dilema mea.

 2. #tudoran28 Iunie 2017
 3. Adolf28 Iunie 2017

  Smiley e unul dintre putii artisti din romania pe care ii sustin si jos palaria pentru el. Doar el stie cel mai bine ce vrea si ce are de gand . Ps: sigur e cel mai nefericit cu atatea fane dupa el. Restul e can-can.

  • Florica28 Iunie 2017

   Si mie imi place, in caz ca s-a inteles altceva:)

 4. vlad28 Iunie 2017

  O are mica

  • Zicu28 Iunie 2017

   Fericirea? Da, pare destul de mică.

 5. Val Vesa28 Iunie 2017

  Ar fi păcat
  Să iasă din dulap.

  Ni rimă nene…

 6. CarsOnTheWeb28 Iunie 2017

  Mai bine ii asculta sfaturile lui Uzzi.

 7. Emil Popa29 Iunie 2017

  Din punctul meu de vedere, nu stiu daca e nefericit sau nu, dar cred ca starea lui emotionala este destul de ciudata, iar prin melodii incearca sa scape de anumite sentimente.

  • florica29 Iunie 2017

   Cu siguranta! Fiecare om are o supapa, iar a lui e muzica.

 8. Vasi29 Iunie 2017

  Ia mai lasti omul in pace si vedeti-va de viata voastra !!!

 9. Cristina29 Iunie 2017

  Problemaa nu e ca fetele u il vor pe el ci el nu le vrea pe ele,!Ce vreti’oameni buni, baiatul are pretentii nu v-ati dat seama?

 10. Ioana Maria30 Iunie 2017

  Da, dar Oficial ii merge bine

 11. Silvia7 Septembrie 2017

  Mie îmi place foarte mult și îl vreau !

Păreri?