Singura persoană din lume care a plâns la Transformers

Nu mă impresionează filmele de dragoste, în care actorii principali mor la final, fără să-şi fi spus “Te iubesc”. Nu lăcrimez la drame. Am însă un punct slab în ceea ce priveşte filmele cu câini. Am bocit până la epuizare la un film în care nişte câini au rămas blocaţi la o staţie meteo din Alaska. Am lăcrimat la Marly and Me. Asta e, mi-am zis. Filmele în care apar câini sunt Titanicul meu.

Până alaltăieri, n-am realizat că mai există alt gen de film care să mă sensibilizeze. Am avut oarecare bănuieli la Transformers 2, când autoboţii au fost nevoiţi să rămână pe Pâmânt. Ştiţi scena de final, în care stau resemnaţi pe un deal şi privesc oraşul la apus? No, ăla a fost un moment destul de greuţ pentru mine. Am lăcrimat.

Acum, când am auzit că a apărut Transformers 3, m-am înmuiat instant. Motivul? Mi-am amintit că Bumblebee nu poate vorbi. Un mic spoiler alert: cei care nu au văzut încă Transofermers 3, mai bine nu mai citiţi, deşi, nu voi dezvălui lucruri chiar aşa importante, care să vă strice plăcerea de a vedea filmul.

Sâmbătă am fost la Transformers 3. Când toată lumea îşi cumpăra popcorn şi suc, eu verificam dacă am şerveţele. Bumblebee era să moară, eu lăcrimam râuri, râuri. După aia, când autoboţii au fost exilaţi de pe Pâmânt, am scos şi şerveţelele şi încercam să nu mă vadă nimeni. Tipul din dreapta mea a suspectat pe tot parcursul filmului că sunt labilă psihic. O sală întreagă mesteca popcorn, eu eram transpirată de emoţie. Apoi, la final, când Optimus Prime şi-a pierdut mâna, mi-am suflat zgomotos nasul. Ce moment!

Da, cred că sunt singura persoană din lume care a plâns la Transformers.

14 Comentarii
 1. mihai4 Iulie 2011

  cat de geek sa fii sa plangi la transformers. aia e cam tot aia cu a tremura de emotie la lansarea ipod 5 :))

 2. florica4 Iulie 2011

  @mihai: Evident, esti un om rau, fara suflet, care nu pricepe ca a fost vorba de o persoana cu handicap, care intelegea loialitatea, sau ca e un film care promoveaza spiritul de sacrificiu. Nimic n-ai inteles din film! :))

 3. katairobi4 Iulie 2011

  i feel with you! singurul film la care am plans e Transformers 1 cand bumblebee a fost prins de politie…mama ce moment, ce emotii! eu eram acasa si imi stergeam nasul de bluza…

 4. florica4 Iulie 2011

  @katairobi: IOI DA :(

 5. koshbo4 Iulie 2011

  Deci io clar nu mai calc la transformers daca mai scot astia partea a 4-a.. nici daca vine blonda aia si cu megan fox in bumblebee sa ma duca la cinema. De banii aia mai bine imi luam o ciorba de la lunchbox si mi-o turnam in cap ca eram mai castigat.
  Si Florica.. TU esti de vina!!!! Ca io stateam vineri seara in dilema in fata la cinema si ma gandeam “pirati sau transformers” – si mi-am adus aminte ca ai zis ca mergeti sambata la transformers – si am zis ca noh, stiu ei ceva, ca doar au televiziune :)))

 6. florica4 Iulie 2011

  @koshbo: Avem si drama la tv:)))

 7. marius4 Iulie 2011

  si eu n-am vazut nici un Transformers. Musai sa le vad ;)

 8. Andrei M.4 Iulie 2011

  @florica, @katairobi, voi plangeti la dinastea, dar cand a murit Optimus? Daca ala nu-i moment lacrimogen, atunci nu stiu care e :|

 9. buzaneagra5 Iulie 2011

  Merci pentru avertizare. Urmeaza sa ma duc la transformers, macar sa port machiaj waterproof :P. Florica, mi-ai salvat imaginea cu postul asta, poate voi avea ochii rosii si bulbucati, dar nu dungi de rimel pe fata.

 10. haolica5 Iulie 2011

  sunteti tacaniti mo! cum sa plangi ca moare un robot? robotii se strica, se retuseaza, nu mor!

  pfaaaai

 11. Anda5 Iulie 2011

  @Andrei M si mie acea secventa mi s-a parut cea mai trista. Am avut si eu nevoie de servetele…

 12. raluxa5 Iulie 2011

  Si eu am avut o strangere de inima cand Optimus Prime si-a pierdut mana. Dar, pe de alta parte, eu am un crush pt Optimus Prime. Si uite cum transforma fetele un film de actiune in telenovela!! :)

 13. andreea10 Iulie 2011

  You are not alone! Am plans la Transformers 1 cand am crezut ca a murit Bumblebee. :)))

 14. irina27 Ianuarie 2012

  Pfoai, la 8 Below am plans cu sughituri, tineam un prosop langa mine ca servetelele nu mai faceau fata. Marley and me, la fel. M-am dus cu ochii umflati la serviciu a doua zi si nu stiam de ce eram privita suspect. Totul pana la caini, Titanicul a fost joaca de copil.
  Am descoperit blogul vostru relativ de curand, am luat arhiva la citit luna cu luna, de pe telefon ma desfasor acum si ma uit cu groaza ca mai am putin si ajung “la zi”. Ar fi un compliment dragut sa va zic ca sunt in concediu iar inainte sa urc in avion cand lumea statea la coada la “boarding” eu am deschis 97 de taburi la browser cu postarile de pe 2 luni (eram la anul 2010) ca sa am ce citi 2 ore? La faza cu “cacutaaaa” pe casa scarii am primit priviri miloase din jur, saraca uite-o si p-asta rade singura ca tuta cu telefonul in brate cand toti erau constipati de la turbulente… Va pup, tineti-o tot asa!

 15. […] caz că nu știați, sunt singura persoană din lume care a plâns la “Transformers”. Și mâine mergem la “Transformers […]

 16. […] cum Florica plange la Transformers, si eu am o poveste in spate care ma tine legata de simpaticele personaje. Acum 5 ani, la […]

Păreri?