Cum îți dai seama că ești un super erou

Am fost recent la București cu niște treabă și am avut o revelație: sunt un super erou. Ca să nu vă mai țin în suspans, numele meu de super erou este Super Ardeleanul, iar super puterea mea este, evident, ardelenismul.

Nu știu cum am dobândit această super putere, suspectez că se trage de la o mușcătură de melc, dar cert e că s-a activat în momentul în care am petrecut mai mult de trei zile la capitală. Am mai fost la București, dar n-am stat atât de mult ca de data asta.

Astfel, în a patra zi în care am ieșit pe stradă, mi-am dat seama că sunt mai special. Mult mai special decât oamenii din jurul meu. Era o diferență majoră între viteza cu care se deplasau ei și cea cu care o făceam eu. Și așa am aflat că, circulând cu o viteză mult sub cea normală, mă pot deplasa în trecut, pot opri timpul și îl pot manipula. Un fel de Doctor Strange care mănâncă slănină și bea pălincă.

Super puterea mea a fost și mai evidentă când am intrat într-un magazin și, până am scos toate produsele în coș, casiera îmi scosese deja bonul.

– Bun venit în anul 2018, punguță?

Era o super casieră, s-a prins că vin din trecut.

1 Comentariu
  1. mia.rac10 Octombrie 2018

    Banc: Concurs de strâns melci. Participă un moldovean, un oltean şi un ardelean. Primul concurent, moldoveanul, pleacă la semnalul de start şi după o oră se întoarce cu un butoi de melci. Juriul, impresionat, îl felicită. Al doilea, olteanul, pleacă şi ăsta iar după o oră se întoarce cu două butoaie şi două găleţi de melci. Juriul rămâne uimit! În sfârşit vine rândul ardeleanului. Pleacă, trece o oră, trec două, trec zece, după 12 ore se întoarce şi ardeleanul fără nici un melc. Ceilalţi îl întreabă:
    -Băi, omule, cum nu ai reuşit sa prinzi nici un melc în 12 ore? La care ardeleanul se gândeşte şi zice domol:
    -Napăi, eu l-am vazut…m-am uitat la el…l-am ochit, dar când m-am aplecat să îl iau, melcul ţuşti în tufiş!
    QED :-)

Păreri?