Scrisoare către comunitatea online clujeană

Dragi prieteni onlineri,

Nu am fost niciodată fana discursurilor motivaţionale, care spun că “schimbarea e în noi”, “împreună putem să realizăm mai multe” bla bla etc. Asta până de curând, când mă uit la comunitatea online care mă înconjoară şi cu care îmi petrec majoritatea timpului liber. Mulţi dintre voi sunteţi prietenii mei, nu mai sunteţi “colegii bloggeri”. Încet, încet am demonstrat că la Cluj suntem o comunitate faină, care, dacă îşi pune capul la contribuţie, face lucruri minunate. Lucrăm împreună şi, unde punem noi mâna, se vede! :)

Ştiţi ce îmi place cel mai mult la noi? Că ne-am maturizat şi că, atunci când e de hăhăit, o facem cu stil, dar şi când muncim, o facem cu acelaşi stil. Fiecare din noi are rolul lui în această comunitate şi îşi aduce contribuţia atât de firesc şi natural, încât, dacă unul dintre noi s-ar “lăsa de meserie”, s-ar crea un dezechilibru. Nu râdeţi, ce nu pot să fac eu, face altul şi ce nu poate să facă altul, fac eu. Când trebuie însă să punem osul şi să ajutăm un alt membru al comunităţii, mergem pe principiul toţi pentru unul şi unul pentru toţi.

Ok, avem şi defectele noastre, ne mai certăm, ne mai supărăm, aşa, ca în orice familie, dar, până la urmă, suntem o echipă. Cel puţin aşa simt eu şi sunt mândră de evoluţia noastră! Hai, că nu e text lacrimogen. E un text prin care eu vă mulţumesc şi vă felicit pentru ceea ce suntem azi.

Bun, să lăsăm sentimentalismele şi să trecem la partea mai serioasă a articolului. Pe lângă faptul că e primul eveniment de acest gen din România, când am gândit Cluj Brands Tour, ne-am dorit să punem faţă în faţă brandurile şi bloggerii, amândouă părţile reprezentând comunitatea locală. Deci, considerăm că e un mod de implicare în comunitatea locală şi de promovare a acesteia. Aş vrea să dezvoltăm puţin ideea asta şi să vedem cum noi, ca şi o comunitate online, am putea să ne implicăm sau să generăm proiecte care să conteze pentru comunitatea locală. Staţi liniştiţi, nu vreau să strâng idei, că le avem pe ale noastre, vreau să discutăm constructiv despre cum am putea schimba noi, online-ul, comunitatea clujeană. Ce ar trebui să facem, ce nu facem şi e păcat că stăm deoparte? Nu mă refer neapărat la cauze umanitare, ci la orice tip de proiect la care noi am putea ajuta sau pe care l-am putea iniţia pentru comunitatea locală, pentru a o îmbunătăţi, că nimic nu-i perfect pe lumea asta. Sunt chiar curioasă ce părere aveţi.

Cu drag,

Florica

17 Comentarii
 1. Marian20 Septembrie 2011

  deci facem :) e de la sine înțeles că putem face mult mai multe.

 2. olteanucluj20 Septembrie 2011

  Sa resuscitam un Muzeu (al farmaciei f.eg.), să salvam un om, sa plantam un copac, sa ne batem pentru o cauza, sa avem fun, sa-l luam la misto pe…(stiti voi…), să ducem cartea in scolile din Apuseni, să facem sport (nu numai planking), d-astea…

 3. Vasile Manu20 Septembrie 2011

  Nu stiu daca o sa ma asculte cineva, dar eu totusi imi zic ideea: de ce nu s-ar putea include si Radio Cluj in Cluj Brands Tour, sau trebuie doar companii? Mi se pare ca acest post de radio e unul din cele mai renumite branduri pe care le are Clujul si care a rezistat de-a lungul anilor. Eu unul as fi incatat sa vad interiorul acestei cladiri, pentru ca, recunosc stau in Grigorescu si n-am avut niciodata prilejul sa vad cum arata interiorul acestei cladiri.

  Ar fi interesant ca o editie de Cluj Brands Tour sa fie dedicata si altor branduri non-companii.

 4. Andrei20 Septembrie 2011

  Eu am un mare pitic cu Muzeul Farmaciei. L-am vizitat de zeci de ori, e o bijuterie unicat, functioneaza intr-o farmacie veche de secole, iar de curand cladirea a fost retrocedata si in cinci ani pot fi evacuati.

  Dar pentru autoritatile noastre cinci ani sunt departe.

  Cand vreti, va fac turul sa va arat minunile de acolo.

 5. […] Dragi prieteni onlineri, […]

 6. Geza21 Septembrie 2011

  Da-ne o mana de ajutor si tu, si scrie despre marsul biciclistilor din Cluj, editia aniversara de 4 ani de pedalat lunar prin oras (22 Septembrie 2011):

  http://www.facebook.com/event.php?eid=268890003139559

 7. katairobi21 Septembrie 2011

  sa purcedem sa ne apucam de treaba:) Florica, locul, data si ora in care stabilim sedinta de comunitate:)

 8. marius21 Septembrie 2011

  @Andrei
  am trecut de zeci de or pe lnga Muzeu, dar n-am intrat in el :(

 9. alex bartis21 Septembrie 2011

  Si eu sunt de acord cu muzeul Farmaciei. Si putem sa atragem atentia si asupra muzeului de arta. Stiti ca acolo e Autoportretul lui Luchian, si Carul cu Boi a lui Grigorescu?

 10. florica21 Septembrie 2011

  @Vasile:Luam in calcul sugestia ta:)
  @alex @dan @andrei: Asadar un proiect/ de redescoperire a Muzeului de Farmacie :)Buna ideea, poate facem o vizita impreuna:)
  @geza: Vom promova marsul pe retele sociale:) Felicitari pentru intiativa, stiu ca e un eveniment cu traditie deja :)

 11. schumitza21 Septembrie 2011

  subscriu la ce a zis alexbartis cu Muzeul de Arta. Am avut placerea sa ii vad colectia la TIFF-ul din 2007 dar recunosc ca de atunci nu l-am mai vizitat nici macar o data.
  Si ar fi o idee sa nu ducem numai bloggeri, sa incercam sa aducem si publicul larg, atat cat se poate

 12. tibi f21 Septembrie 2011

  arata ca dracu manule interiorul!

 13. Andrei21 Septembrie 2011

  Ok, ma interesez de program la Muzeul Farmaciei, dar vorbesc inainte si cu celebrul ghid (mentionat de Lonely Planet), sa intelegem cum se vede problema din interior.

  Nu de alta, dar numai vizitatori mai multi nu rezolva nimic. E 2 lei biletul sau asa ceva.

 14. florica21 Septembrie 2011

  @All: Bun, deci ( ce) ne (mai) place cultura :)

 15. elfutz21 Septembrie 2011

  Eu cand am venit de am tinut discurs cu “avem o comunitate ce facem cu ea?” la o astfel de actiune m-am referit, desi m-iam dat seama mai tarziu ca nefacand parte din cercul vostru am fost privit ciudatel :).
  Oricum ma bucur nespus de initiativa ta Florico este geniala si doar asa puteti demonstra adevarata valoare si putere a unei comunitati.
  Ca sa particip si eu la idei parerea mea este ca trebuie facute publice, si sustineute acele persoane sau compani (firme) care fac ceva real pentru viitor si pentru comunitate, ex: o firma de constructii care construieste eco, ceva om inventiv din Cj (sau imprejurimi) inventeaza o chestie a carei aplicatii pot imbunatatii viata…etc ,etc…

 16. florica21 Septembrie 2011

  @elfutz:Sa stii ca noi te mai asteptam la intalnirile noastre.Intr-adevar, la inceput e ciudat pentru ambele parti,dar cu timpul o sa iti placa de noi:) Imi place ideea de constructie eco. Mi-ar placea mai mult ca cineva sa o faca. Noi l-am sustine si sunt convinsa ca si ceilalti.

 17. Andrei21 Septembrie 2011

  @florica — ooo, tre sa iti fac cunostinta cu niste oameni care isi construiesc o casa 100% eco, si vor forest garden si tot felul de idei faine. Numai timp sa fie :))

 18. florica21 Septembrie 2011

  @Andrei: ok, suna foarte fain, we’ll do :)

 19. […] V-am întrebat ce credeţi că am putea schimba noi, ca şi comunitate. V-am cerut idei, păreri şi sugestii pentru că eu caut un om. Sunt sigură că e printre voi şi lui îi datorez ceva. Pentru simplul motiv că acel om “are timp”, consider că e datoria mea să îl ajut în orice manieră pot. Deci, nu v-am provocat la dezbatere degeaba. […]

Păreri?