Sărbătorile unei dive de internet

Ca orice om, și diva de internet (fashion bloggeriță/vloggeriță, “vedetă” pe instagram, “influensăriță” pe facebook) a petrecut Paștele între sânii familiei. Și s-a dus, ușor scârbită, în orașul ei mic sau chiar în satul unde a văzut lumina zilei. Vă dați seama ce tragedie, ea, care e divă la Cluj sau la București, să spargă ouă într-o sufragerie cu mobilă “Luceafărul” plină de bibelouri, cu tot felul de neamuri #sărace? Dar, asta e, familia ți-o dă Dumnezeu, succesul pe internet ți-l faci singură.

Și ajunge asta mică acasă, și familia o umple de dragoste părintească și de multe pupicuri umede. De obicei, rudele nu știu să pupe uscat, de trebuie să ai tot timpul șervețele la tine. Dar, asta e, famila e familie, pupicurile sunt pupicuri. Și diva noastră era tot cu nasul în telefon, unde prietenii virtuali au început să-i inunde feed-ul cu #celecuvenite. “Ce sărmani, cu ouăle lor, date cu vopsea din aia ieftină din piață. Ba unii sunt atât de triști, încât și-au vopsit ouăle în coji de ceapă! Hahaha, ce sărăcie! Păi dacă mă enervez, bag o poză și le închid internetul!”, a gândit mica, dar ambițioasa vedetă. Și așa a și făcut: și-a rugat mama să-i aducă din fundul curții un ou de prepeliță, l-a vopsit cu rujul ei scump, i-a făcut o poză și a scris: “My fashionable easter egg” – feeling trendy. Boom! Mii de like-uri! “Hai, triștilor, mai puneți poze cu ouăle voastre triste haha”, a jubilat divuța.

Diva noastră s-a dus și la slujba de înviere. Păi cum să rateze ocazia de a le arăta rataților de acolo care sunt noile tendințe în modă? Și-a făcut selfie-ul corespunzător, cu “Christ has risen!” de rigoare, umilindu-i din nou la like-uri pe irelevanții de pe internet care și-au dat check-in-uri pe la biserici, ca ultimii oameni.

În ziua de Paști, s-a umplut masa cu #celecuvenite și familia s-a strâns în jurul ei. Aici, diva noastră a avut o problemă: masa era la fel de “banală” ca a oricărui #sărac de pe internet. Păi cum să pună ea o poză cu salată de bef decorată, drob, friptură de miel și alte sărăcii? Nu tu un crevete cinstit? Nu tu un cotlet de miel în crustă de mirodenii? Nu tu o sălățică de quinoa? Inacceptabil! A pus o frunză de salată în mijlocul farfuriei, a mai pus câteva măsline pentru decor, a rugat-o pe maică-sa să-i taie cât mai subțire o felie de șuncă, să pară că e prosciutto crudo, a stropit cu un pic de cola, să pară că e oțet balsamic, pac poză, pac pe insta cu textul “Gourmet Easter Meal”, pac umilință maximă la fraieri! Apoi, diva a balotat la #celecuvenite ca și cum ziua de mâine nu ar fi existat.

A doua zi de Paști, diva s-a tirat acasă, că prea multă familie strică. Ajunsă în Marele Oraș, diva și-a sunat prietenii, să iasă la un drink, dar toți erau între sânii familiilor. Resemnată, și-a cumpărat o sticlă de vin ieftin, s-a dus acasă, în apartamentul ei de divă unde nu o aștepta nimeni, a turnat niște vin într-un pahar luat la promoție de la supermarket, i-a făcut o poză, i-a tras un filtru și a postat: “The happiest Easter ever!” – feeling loved.

Boom! Mii de like-uri!

2 Comentarii
 1. Hypher20 Aprilie 2017

  Diva-i divă pân’se divează.
  Apoi diva nu mai e divă când divazaţia depăşeşte diviaţia iniţială, drept pentru care devine divăniriţă divată.
  Deci, diva nu mai e divă dacă nu e divi(z)ată.
  Bineînţeles pe Insta, Feisbuk, Tuiter şi implicit fără cohorta de “laicuri”, “şeruri”, “retuitereli”… Adică fără armata cohortată de alte dive aspiraţionale la divaţia divată, divi(z)ate.
  Ce harababură! :-)

 2. Mokoy20 Aprilie 2017

  Mi-a placut aia cu “diva de Cluj”. Urmatoarele “dive” de provincie vor proveni din Deva, probabil. Ce-a ajuns si provincia asta… :)

Păreri?