Ah, magia săptămânii dinainte de sărbători

Ca la orice sărbătoare mare, în săptămâna dinainte, oamenii își pun viața pe pauză, de parcă vine Apocalipsa, nu câteva zile de dezmăț.

1. Azi dimineață la sală am fost doar patru oameni: eu, Răzvan, colega mea de suferință și antrenoarea.

2. Vezi mașini cu numere ciudate, extratereștrii aterizați din alte orașe, care nu cunosc străzile, blochează intersecțiile și, în general, creează haos în trafic. Dar nici cu băștinașii nu mi-e rușine. Chiar deloc.

3. Pe de altă parte, clujenii respiră ușurați, rămân doar numerele “CJ” în trafic, a dracu’ de vinituri, care vin să ne ia job-urile și locurile de parcare, în sfârșit pleacă!!! (scris de o “vinitură” care va părăsi orașul)

4. În birouri se dă refresh la facebook în draci, mailurile se termină cu “Ne auzim după Paște!”, TOT ce se poate amâna, se amână.

5. Site-urile de cooking și cataloagele online ale magazinelor sunt răsfoite la maximă capacitate.

6. Colegele se întâlnesc la țigară sau la dozatorul de apă și se anunță una pe alta unde este miel proaspăt și se sună când ajunge comanda de ouă proaspete.

7. Bărbații se duc încet spre cramele de vin și spre supermarketuri. O parte din ei vor mai merge și în vinerea mare, chiar și sâmbătă, ca să scape de gura nebunei care gătește de minim 24 de ore încontinuu.

8. Designerii fac afișe de Paște și programe speciale de sărbători. Social media managerii programează postările cu “Hristos a Înviat!”.

9. Mamele de pretutindeni își sună copiii care vor veni acasă, să discute LISTA mâncărurilor care se vor servi de Paște.

10. La brutării și patiserii este HAOS și jale. Oamenii ăia au intrat într-un maraton de gătit pentru noi de luni și nu se vor opri până vineri noapte. Dacă ai o cunoștință care lucrează în domeniu, n-o suna, n-o căuta.

11. Măcelarii taie, porționează, în timp ce își jură că e ultimul an care îi mai prinde în branșă. Bineînțeles, la anul o vor lua de la capăt.

12. Facebook a alocat un server special denumit “kkturi românești” și ne așteaptă să postăm ouă roșii, mielul și masa de Paște. Bineînțeles, s-a făcut loc și pentru pozele cu miei drăgălași, sub care scriem EȘTI UN ANIMAL DACĂ MĂNÂNCI AȘA CEVA!!!11

13. Supermarketurile, hypermarketurile, magazinele de cartier și piețele roiesc de mușterii. Ceapa, ridichile, roșiile, salata, toate trebuie cumpărate din timp, pentru că, se știe, la spartul târgului rămân doar cele nașpa și ne trebuie o poză faină, vezi punctul 12.

14. Mamele, care au jurat anul trecut că nu mai fac cozonac, ci îl cumpără, sparg nuci de zor. Nu vor ieși mulți, maxim 10.

10 Comentarii
 1. vali3 Aprilie 2018

  am luat 6 felii de drob. mă simt victorios.

 2. ady3 Aprilie 2018

  la pct 12, partea a doua, textul de anul ăsta e ”sunt copilul cuiva, nu mâncare” :)

 3. Constantin3 Aprilie 2018

  A mea, daca nu cumpar chiar tot de pe lista aia interminabila pe care mi-a dat-o, ma ameninta ca pleaca la maica-sa tocmai in Spania! Si stiti cat de scumpe sunt biletele de avion de sarbatori, m-ar costa o avere sa o aduc inapoi…Nu e corect deloc! :)

  • Florica3 Aprilie 2018

   Decat sa cumpere un bilet de avion acuma, mai bine cumperi si in plus!

 4. m4 Aprilie 2018

  nici nu e atat de intre, a inceput cu floriile si pastele catolice/protestante. si tine pana la rusalii, la inceputul lui iunie. si dupa aia sunt concediile alea grele. tot un chef si o terasa panaa la 1 octombrie. cel putin.

  • Florica4 Aprilie 2018

   Nici nu suna rau asa cum ai prezentat situatia :)

  • m4 Aprilie 2018

   Nici nu. 6 luni ne chinuim, 6 luni ne chefuim :)

 5. m4 Aprilie 2018

  *inainte, nu intre

Păreri?