Cât de #săraci suntem în provincie: concertele

A erupt un vulcan de statusuri de facebook și articole pe bloguri despre organizarea proastă de la concertul Robbie Williams.

Da, a fost proastă.

Da, și noi am stat două ore la cozi și n-am reușit să luăm nimic.

Da, ni s-a făcut rău.

Dar nu ne-am plâns pe facebook, ca niște domnișoare de pension. Am fost acolo pentru spectacol (și ce spectacol!) și atât. Că putea fi o experiență mai bună? Cu siguranță. Dar n-o să începem să ne smiorcăim pentru ceva ce puteam controla. Am suportat consecințele și ne-am bucurat de show. PUNCT.

În plus, pentru noi, din provincie, un asemenea concert e ca și cum ar fi venit Crăciunul în mijlocul verii. Pentru că:

– suntem atât de săraci, că artiștii ne plătesc să mergem la concertele lor

– suntem atât de săraci, că Eros Ramazzotti e considerat un super concert

– suntem atât de săraci, că, de câțiva ani, cea mai bună glumă din oraș e: “ai auzit că vine Robbie Williams la Cluj?”

– suntem atât de săraci, încât, dacă suntem la concertul unui artist de mâna a doua/a treia și ne e sete, putem merge până acasă să bem apă și nu pierdem nimic

– suntem atât de săraci, încât, de obicei, concertele sunt în cluburi/baruri; când se anunță un concert pe stadion, ne luăm hainele de duminică

– suntem atât de săraci, că Hrușcă e Robbie Williams-ul nostru

– suntem atât de săraci, că la concertul Iron Maiden, cel mai mare din ultimii ani din provincie, au fost mai mulți oameni din București și din străinătate decât din Cluj

– suntem atât de săraci, încât invitațiile și biletele care s-au dat moca la concertul Robbie Williams sunt pistol cu apă: la noi, toată lumea e pișcotară de concert; nu ne luăm bilete, pentru că nu credem că artistul chiar va veni

– suntem atât de săraci, că dacă faci un concert de muzică populară, rupi gura târgului

– suntem atât de săraci, încât n-am murit de sete la concertul Robbie Williams: suntem obișnuiți să nu bem apă

– suntem atât de săraci, că avem vorba: “mai repede vine Iisus a doua oară pe Pământ, decât să vină un artist mare la noi”

– suntem atât de săraci, că ne-am dus la concertul Robbie Williams să vedem și noi cum arată niște chiftele, la Ikea.

Vezi și prima parte, a doua

14 Comentarii
 1. Angie20 Iulie 2015

  Suntem atat de saraci, incat concertul Robbie Williams de la Bucuresti n-i se pare mai cool decat concertul Roxette de la Cluj. I meam, c’mon people, wtf is wrong with us? Roxette beats RW’s ass.

  • florica20 Iulie 2015

   Sper ca esti ironica :)

  • Angie220 Iulie 2015

   Suntem atat de saraci incat nu stim nici macar sa scriem corect in limba romana, dar o ardem pe engleza.

  • Angie20 Iulie 2015

   Off, da. Ai dreptate. Caldura o fi de vina.

 2. Sebi Moga20 Iulie 2015

  Articolul e jenant. Am fost la peste 50 de concerte de nivelul asta si am dat bani multi pe ele in tara si in stainatate. O fac cu pasiune si programandu-mi lucrurile din timp. Niciodata nu m-am simtit asa de umilit. Am stat o ora si jumatate la coada ca sa imi cumpar apa. Eu nu pot si nu vreau ma simt sarac doar pentru ca la acest concert organizatorii nu i-au respectat cei care au platit biletele. Iar voi cei care ati scris articolul probabil ca va simtiti saraci pentru ca aveti o problema de mentalitate asta e greu de schimbat.

  • Zicu20 Iulie 2015

   Felicitări, ai înțeles TOT!

  • Bit20 Iulie 2015

   Domnu Zicu, sa stii ca din articol nu transpira ironia. Daca ai vrut sa fii ironic nu ai reusit.

  • Zicu21 Iulie 2015

   Nu, n-am vrut.

 3. Sebi Moga20 Iulie 2015

  Felicitari! Ati scris un articolul plin de ironii si subtilitati inutile pe care nu o sa il citeasca nici un organizator iar intradevar celor din Bucuresti li s-a dat apa si bere pe baza de carte de identitate intr-un loc unde nu era coada si erau serviti doar ei .

  • Hypher20 Iulie 2015

   Nu are importanţă dacă organizatorii vor citi sau nu acest articol. Important este să-l citim noi, consumatorii. Şi dacă ne punem mintea şi “forţele” să-i putem “scurtcircuita” pe aceşti (h)organizatori, cu proriul lor “bici”, cu propria lor nesimţire şi, mai ales, cu propriul lor “respect” pentru noi.
   Bineînţeles că va dur(e)a ceva timp până vom reuşi, dar am mai reuşit până la umră şi în alte instanţe, nu? Cred…

  • adina20 Iulie 2015

   “intr-adevar”…. da ma gandesc ca erai prea infierbantat ca sa comentezi…

 4. Arthur20 Iulie 2015

  Iar ca sa scriu in numele saracilor care nici macar nu stau in Cluj sau alte orase mari, suntem atat de saraci ca singurele dati cand vedem concert in aer liber e de zilele orasului, iar atunci ne viziteaza nume mari gen Andra, Smiley, Holograf (astia vin numa daca suntem cuminti) sau suntem binecuvantati cu artisti straini cu renume international si de real mare succes de acum… 30 de ani.

 5. Georgel21 Iulie 2015

  Ungurii sunt atat de #bogati, incat isi permit sa aiba singurul festival care a iesit de 2 ori cel mai tare din Europa (2011 si 2014).

 6. Aton26 Iulie 2015

  După ce termina vitejii noștri autostrada Pitești – Sibiu, bucureștenii or sa meargă la concerte la Budapesta. De asta se taraganeaza atât construcția șoselei.

Păreri?