Să ne iubim conaţionalii!

Mi se face scârbă de fiecare dată când aud clişeul “frumoasă ţară, păcat că-i locuită”. Mi-e scârbă pentru că îl aud foarte des, ceea ce l-a şi transformat într-un clişeu, dar sunt conştient că scârba nu apare din senin. Practic, mi-e scârbă de adevăr.

Mulţi s-au săturat să audă că se vorbeşte de rău despre ţara asta şi se indignează de fiecare dată când dau peste un om care înjură România. Că de ce vedem doar părţile urâte, că de ce nu vedem ce ţară frumoasă avem, că sunt mulţi români care ne fac mândri şi nu sunt apreciaţi cum se cuvine, că de ce înjurăm fără să facem nimic. De acord, dar asta nu ne modifică ADN-ul. Mai dai peste câte o informaţie de genul ăsta şi ţi se taie pofta.

Cele 25 de posturi pe care orice furnizor de cablu e obligat, conform legii, să le transmită sunt, în ordinea audienţelor:

1. PRO TV
2. ANTENA 1
3. REALITATEA TV
4. KANAL D
5. ANTENA 3
6. PRIMA TV
7. NAŢIONAL TV
8. OTV
9. B1 TV
10. FAVORIT TV
11. TARAF TV
12. KISS TV
13. GSP TV
14. U TELEVIZIUNE INTERACTIVĂ
15. N 24PLUS
16. TRINITAS TV
17. MYNELE TV
18. DDTV
19. MUSIC CHANNEL
20. NEPTUN TV
21. ALFA OMEGA TV
22. THE MONEY CHANNEL
23. PARTY TV
24. SPERANŢA TV
25. TVRM EDUCATIONAL

Sursa

Pe lângă posturile Societăţii Române de Televiziune, posturile astea au cel mai mare rating din România. Şi cum televiziunea e încă principalul canal de informare/comunicare de la noi, se poate spune că aceste 25 de televiziuni sunt o oglindă a societăţii. Astfel, printre cele mai urmărite posturi din România avem: 3 de manele (Favorit, Taraf şi Mynele), 3 tabloide televizate (Kanal D, OTV şi DDTV), 3 religioase (Trinitas, Alfa Omega şi Speranţa TV), 4 posturi de muzică (Kiss TV, U TV, Music Channel, Party TV), unul de sport (GSP TV) şi unul local (Neptun TV). Restul sunt posturi generaliste, de ştiri şi economico-financiare, mai mult sau mai puţin importante. Importantă e cantitatea mare de balast.

Deci, cum să nu iubeşti nişte manelişti religioşi, devoratori de tabloide?

17 Comentarii
 1. Oana.12 Iulie 2011

  Mynele TV? Pe bune?

 2. zicu12 Iulie 2011

  @Oana.: Foarte pe bune.

 3. Pavel12 Iulie 2011

  Adică digisport 1 nu e în primele 25 ca audienţă? Nu cred aşa ceva!!!

 4. koshbo12 Iulie 2011

  E tare site-ul de la Mynele.. sigla cu bling bling sa se vada valoarea si toti manelistii in ordine alfabetica in stanga :D
  Ma duc sa il caut pe receiver daca nu il am imi reziliez contractul de cablu

 5. Mihai13 Iulie 2011

  e o modalitate de a privi…ca intre 25 de posturi…exista 3 de manele, de tabloide si religioase, etc. dar o alta perspectiva ar fi ca in top 5 s-a infiltrat unul singur “indezirabil” plus TVR 1 nu e in lista pentru ca toata posturile televiziunii romane sunt separat. Iar daca aduni cotele de piata ale primelor 5 + TVR 1,2,3, Cultural as intreba care e publicul care se imparte pentru restul de 20? Diversitate si varietate este peste tot :)

 6. Dan Ciulea13 Iulie 2011

  vezi de ce nu ma mai uit eu la TV ;-) … ceea ce va doresc si domniilor voastre!

 7. […] am citit articolul asta si m-am minunat ce posturi TV urmaresc romanii cu preponderenta. Trist, foarte trist ca 3 posturi […]

 8. zicu13 Iulie 2011

  @Mihai: Normal, e punctul meu de vedere. Cat despre diversitate si varietate, am auzit recent una buna de tot: mie nu mi-e rusine ca sunt roman, mi-e rusine ca sunt altii.

 9. Andrei Donca13 Iulie 2011

  Mynele :) hahahahahahahaha, genial numele … am scapat un strop de pisu de la ras

 10. Florin13 Iulie 2011

  Cum de e GSP TV in primele 25, cand postul ala parca s-a lansat in aprilie sau iunie? Eu unul ma cam indoiesc ca are contracte prea multe pt transmisii sportive.

 11. […] suntem o natie de manelişti religioşi, devoratori de tabloide (daca imi permiteti sa il citez pe Zicu) … dar totusi, de aici si pana la faptu’ ca o avut un asemenea succes (da, am inteles ca tanti […]

 12. Issel14 Iulie 2011

  Cred ca mai bine de jumatate din canalele OBLIGATORII nu le am instalate, caci deh operatorul de cablu ma lasa sa imi aleg ce sa “prind in banda” si ce nu, dar really mynele tv? e ceva interesant acolo de e obligatoriu…. poate eu nu stiam *sarcasm*

 13. zicu14 Iulie 2011

  @Issel: Nu conteaza daca e interesant sau nu, e in functie de rating. Are audienta mare, sunt obligati sa-l dea.

 14. Bogdan Craciun14 Iulie 2011

  Trist, dar adevarat. Pacat ca astea sunt genurile de “informatie” care se consuma pe la noi. Dar mi se pare ciudat ca un furnizor de cablu sa fie obligat sa difuzeze posturi de manele..

 15. Teo14 Iulie 2011

  Se vede ca nu m-am mai uitat la televizor de multa vreme. Mynele chiar ca suna…nici nu stiu cum sa zic…Neromanesc si nu trasmite nimic.Doar dupa ce stii ca e de manele, parca iti vine un pic sa te duci la toaleta.

 16. Glass and Iron15 Iulie 2011

  Manelele sunt o forma de exprimare, la fel precum rock-ul, acappella, R&B, hip-hop …
  Nu sunt foarte agreate, dar de foarte putini oameni. Daca este sa ne luam dupa unele declaratii ale unui foarte important om in stat, manelele “La 99% dintre românii care nu sunt etnici romi le plac […]”. Eu zic sa fim multumiti ca s-au ghidat dupa audienta si nu dupa declaratii, ca trebuia sa avem si un post pentru minoritatile sexuale (“20% din români sunt homosexuali” declaratie din 2004). Nu ca as avea ceva contra, dar totusi …
  Si doar nu v-ati fi asteptat sa aiba audienta Mezzo sau National Geographic sau nu v-ati fi asteptat ca sa se intereseze cineva de gradul de cultura si inteligenta a poporului, hai ca nu traiti de ieri, de azi pe aceste meleaguri frumoase si (din pacate) locuite (cliseu, stiu …). Ideea este ca avem democratie si in democratie multimea comanda. Cred ca ar fi timpul sa ne gandim cat se poate de serios la un partid al minoritatii :). Aia de asculta Vivaldi mai mult decat Salam, aia care nu are nevoie de filme traduse, aia care nu crede ca programul TV este beletristica, aia care etc.
  Trebuie, totusi, remarcata o forma incipienta de dezvoltare a societatii : loooooocul douăzecisidooooooi – ză maniiiiii cenăăăăl ! Deci, totusi, suntem pe un drum bun, ne vom pricepe la afaceri, la bijniţăreala, vom progresa nebanuit de bine si foarte curand le vom lua nemtilor brotu’ de la mund (io ma uit ji la pro7).

 17. dan15 Iulie 2011

  si ce? – nu poti trai de aia care se uita la favorit si taraf?

 18. zicu15 Iulie 2011

  @dan: Cum sa nu, n-am zis ca-i iubesc? :)

 19. san_quentin15 Iulie 2011

  Nu e nimic surprinzator in acest top, se iau in calcul doar posturile ce transmit la liber, de asta nu apar in top discovery,ng,history sau digisport care e post exclusiv al rcs-ului.

Păreri?