Să-i înțelegem pe toți

Să-i înțelegem, în spiritul democrației. Am încercat să-i înțeleg.

S-o înțelegem pe bunicuța simpatică și pe bunicul șugubăț că votează cu PSD pentru că le-au promis că le măresc pensiile și pentru ei doar asta contează. Restul țării poate să ardă. “Nu suntem în pielea lor, să vedem cât de greu o duc, după ce au muncit atâta pentru țara asta, deci trebuie să-i înțelegem că își dau votul ălora care le promit mai mult.”

Să-l înțelegem pe dragul de țăran, care muncește pământul țării, că el e un om simplu, nu știe multe, îl interesează doar ce se întâmplă la el în sat, restul țării poate să ardă, și votează cum îi zice popa. “Trebuie să-i înțelegem, săracii, că o duc greu și sunt slabi de înger.”

Să-l înțelegem pe omul simplu de la oraș că se lasă manipulat de Antena 3 și România TV și îl doare în cot ce se ascunde în spatele măririi de salariu pe care i-a promis-o Dragnea. Restul țării poate să ardă. “Sunt captivi ai televizorului, nu mai pot fi salvați, trebuie să-i înțelegem.”

Să-i înțelegem pe părinții și bunicii care votează cu PSD, chiar dacă nepoții și copiii au încercat să le explice că se pișă pe viitorul țării. Doar PSD-ul le dă și ei sunt obișnuiți să primească pe tavă de la stat, restul țării poate să ardă. “Trebuie să-i înțelegem, pentru că încă sunt în comunism cu mintea.”

Să-i înțelegem pe cei care n-au ieșit la vot. “E dreptul meu, trebuie să mă înțelegi“. Restul țării poate să ardă.

Să-i înțelegem pe toți.

Dar oare ei, când TOATĂ ȚARA, nu doar partea aia care poate să ardă, a luat o mare muie aseară, înțeleg acum ce au făcut? Sau trebuie, din nou, să-i înțelegem că nu văd imaginea de asnamblu și că “ce e așa grav? pe mine nu mă afectează, de azi cresc salariile, ia mai toarnă un păhărel!”?

Dar pe noi, ăștia din restul țării, care nu plecăm capul, vedem dincolo de promisiunile electorale, demascăm hoțiile, ne răzvrătim, ne strigăm în stradă durerea, ne dorim să trăim într-o țară normală, cine paștele mă-sii ne mai înțelege?

1 Comentariu
  1. Lili2 Februarie 2017

    Citez un tip, cadru universitar și angajat în multinațională: “Ce e așa de grav? Mai degrabă aș ieși în stradă dacă protestează pt tăierea pădurilor, că asta mă doare. Aș ieși pt a nu mai vinde țara străinilor”. Cu alte cuvinte, ce contează că mâine-poimâine ne trezim c-un prim ministru penal, noi nu ne vindem țara! Același om crede că cineva a plănuit Colectiv în scop politic, mă bufnește râsul de jenă și tristețe că oameni capabili să gândească și care educă tinerii pot emite astfel de imbecilități.

Păreri?