Românii alegerilor

Româncă, 26 mai, 2014, cu ocazia alegerilor europarlamentare.

646x404 (sursă foto)

N-am văzut ieri astfel de reacții. Cred că a fost ziua în care au votat și hipsterii.

Români din diasporă, 2 noiembrie, 2014.

10686789_10205019776203520_2243798308221251332_n (sursă foto)

Aparent, nu e chiar atât de cool să te piși pe el de vot.

Românii de pe facebook. Mi-a plăcut emulația de ieri de pe rețelele de socializare. Mi-ai fost pline newsfeed-urile de oameni care au votat. Am simțit, mai mult ca niciodată, unitatea de care avem nevoie. Totuși, Monica Macovei a făcut “doar” 4,5%, după cea mai americană campanie electorală din ultimii 25 de ani. Peste jumătate din populația României e conectată la internet, sunt peste 7 milioane de conturi facebook în România și “candidata internetului” a ieșit doar pe locul 5. Sigur, nu toți cu acces la internet au votat cu Macovei, dar e relevant pentru rezultatele unei campanii electorale cu o componentă puternică online. Probabil atâta poate internetul.

Românii care au lăsat facebook-ul și s-au dus să protesteze.

Doar 9.946.748 români au votat, din peste 18 milioane cu drept de vot. La cele mai importante alegeri pentru România. Trist. Fie românilor nu le pasă de viitorul lor, fie sunt atât de scârbiți, încât se pișă pe el de vot.

Românii care au votat. După ce am votat, am dat o tură prin oraș. Erau cozi pe la secțiile de votare. Oamenii și-au luat hainele de duminică și au ieșit la vot. Cu toate că e o chestie absolut normală, m-a încercat o #pieledegăină. Sper să fie și mai mulți în turul doi.

E plin internetul de #PuieMonta. Cu toate astea, 40,01% din românii care au ieșit la vot l-au votat pe Victor Ponta. Se dovedește, din nou, că trăim într-o bulă pe internet.

Mai sunt 2 săptămâni. Depinde doar de noi.

4 Comentarii
 1. catzaua_atomica3 Noiembrie 2014

  Noi și majoritatea celor care am votat în afară am luat facebook-ul cu noi. Am pozat, am filmat și am share-uit. Alții or fi făcut live blogging. Dar ne-a ajutat să arătăm lucrurile așa cum s-au întâmplat de fapt. Așa am aflat și de protestele de la București.

  Măi și știi ce sentiment grozav de mândrie te ia cand vezi tineri încăpățânându-se să stea în frig și vânt și ploaie cu orele, pentru a vota? Și când scanează ca vor să voteze, sau intonează imnul național în fața ușilor închise? Fără violență sau scandal..

 2. ovi sirb3 Noiembrie 2014

  Greşit, internetul TĂU e plin de puiemonta. Şi al meu şi al prietenilor comuni. Şi al altor câteva mii, mult prea puţini ca să simtă şi Ponta că există.

  Shill: http://sirb.net/2014/interneti/relevanta-internetului-alegeri/

 3. psaico4 Noiembrie 2014

  Mai ales pe fb, unde-ti apare in timeline continut bazat pe interactiuni, like-uri si prieteni. Normal sa vezi doar ceea ce-ti place. Targetat, cum s-ar zice.

Păreri?