România fără noi

Citind articolul lui Răzvan mă întrebam cum ar arăta România fără noi, ăștia care nu ne închinăm la PSD. Aștia care nu punem botul la mizeriile lor. Aștia care mai avem niște urme de demnitate, respect de sine, bun simț și rațiune.

Să plecăm cu toții sau să dispărem ca prin minune și, într-o zi, să se trezească doar cu electoratul lor.

Cum ar fi?

Cum ar arăta România doar cu pensionari spălați pe creier, oameni de la țară creduli, orășeni limitați, habotnici, fauna de pe facebook?

Câți bani ar produce doar cei care îi votează?

Cum ar fi să gestioneze banii pe care îi produc doar cei care îi votează? Cât ar mai putea fura?

Cum s-ar întreține tot aparatul de stat și sistemul bugetar din banii ăștia?

Pe ce s-ar mai baza când le-ar face promisiuni, fără plasa de salvare din mediul privat?

Cum ar fi să dispară majoritatea afacerilor din România? Cum ar fi să nu mai existe nicio companie multinațională care să investească aici?

Pe cine ar mai da vina?

Cum le-ar explica faptul că nu sunt bani de salarii și pensii? Ba mai mult, că trebuie să crească și mai mult impozitele și taxele?

În cât timp i-ar linșa propriul electorat?

Cum ar fi să nu-i mai creadă nici măcar cei care i-au votat?

Ce minciuni ar putea inventa, ca să mascheze că țara e în colaps?

În cât timp ar ajunge țara în colaps?

Știu, știu, să nu ne mai dăm atâta importanță, s-ar descurca țara și fără noi, că există mulți intelectuali, mulți profesioniști, mulți oameni de afaceri care au votat PSD. Ei ar duce România pe cele mai înalte culmi ale progresului!

Ok, dar mie tot mi-ar plăcea să-i văd cum se descurcă fără noi.

4 Comentarii
 1. Dragos Chiran5 Februarie 2018

  Păi am mai fost în această situație: comunismul. Companiile erau tot ale statului, așa că nu putea da vina pe ele. Astfel, se revine la cel mai groaznic inamic, străinii (UE, Statele Unite, ungurii, etc.).

 2. Arthur5 Februarie 2018

  Cam cum a aratat in anii ’80-90 Romania, cand desi pe hartie aveam de toate… oamenii nu aveau nimic. Era totul al statului, iar mai apoi al catorva smecherasi care azi pozeaza in politicieni onesti.
  S-a construit putin de tot in Romania mileniului 3, dar per general nivelul de trai mediu a crescut. Cu mult! Si nu pt ca unii oameni au saracit. Oh nu! E pentru ca altii in jurul lor au ridicat putin capul si au iesit din mizerie.

 3. Dragos6 Februarie 2018

  Ai fost in Cuba. Cam asa ar arata. Si pentru o privire mai “apocaliptica” da in ochi in Venezuela lui Maduro.

 4. Constantin7 Februarie 2018

  Eu la faza asta sunt putin mai radical: cred ca politicienii nostrii ar vinde pur si simplu tara oricui ofera mai mult (cu tot cu populatia care oricum nu ar mai produce mai nimic) si ar pleca linistiti in tarile calde. Ca de reformat ceva, de schimbat modul de gandire si de facut ceva bun, nu ii vad in stare. Chiar nu ii vad!

Păreri?