Vrei să pleci din țară? Iată o carieră care îți va asigura succesul!

Inspirat de povestea unui prieten, m-am gândit să vin cu o propunere de carieră pentru românii care vor să părăsească țara. Tot mai mulți.

Este o idee care vă va zgudui universul și vă va face să vă întrebați: “băi, cum de nu m-am gândit eu la asta?”

Prietenul meu a luat o amendă de parcare și s-a dus în aceeași zi la primăria de cartier s-o plătească, să nu se dubleze în 48 de ore. I s-a dat o dovadă de plată:

– Trebuie să duceți dovada de plată la primărie sau s-o trimiteți prin email.

– Unde?

– La primărie?

– Doamnă, nu vă supărați, dar unde sunt acum?

– La primărie.

– Păi și tocmai mi-ați dat o dovadă de plată, pe care trebuie să o duc la… primărie?!

– La primăria din centru, aici e de cartier.

– Păi și nu aveți un sistem comun, unde se înregistrează dovezile de plată?

– Dovezile de plată se înregistrează la registratură, care e în centru.

Ideea de carieră e următoarea: stand-up comedy cu realități românești în occident. Să faci show-uri în care pur și simplu să povestești absurdul vieții în România, iar ăia să fie convinși că ești cel mai mare comedian în viață, că n-are cum să existe așa ceva.

Imaginați-vă cum ar fi să le povestești unor nemți întâmplarea de mai sus. Imaginați-vă cum ar fi să le povestești unor austrieci că o autostradă se poate termina în câmp. Imaginați-vă cum ar fi să le povestești unor englezi că se colectează selectiv, dar mașina de gunoi strânge toate gunoaiele în același loc. Imaginați-vă cum ar fi să le povestești despre un drum de 14 ore cu trenul, cu 50km/h, sau cu mașina, pe niște drumuri de țară cu două benzi. S-ar căca ăia pe ei de râs.

Succes garantat, vă zic.

4 Comentarii
 1. Roxi2 Martie 2018

  Nu e o idee rea, ar prinde la fel de bine cum prind filmele românești. I-am dat pe spate cu astfel de realism în filme: sorbitul ciorbei la prânz, faianța măruntă de pe pereții din baie, decorul apartamentelor comuniste, câteva dacii pe șosele, cozi interminabile, cerșetori etc.

 2. Bubu2 Martie 2018

  Am incercat. Prima oara au zambit usor amuzat. Apoi am realizat ca nu ma cred. Si nu pot concepe ca eu vorbesc serios. Dupa un timp au inceput sa ma creada. Ei neavand o astfel de experienta le e greu sa se puna in locul tau si te intreaba: de ce accepti?

 3. Velu3 Martie 2018

  Check this out:
  http://www.striblea.ro/cum-te-mai-face-statul-cu-nervii-la-ghiseu-episod-si-mai-nou/
  This is me.
  La primaria Cluj!
  Anno domini 2018!

 4. Constantin5 Martie 2018

  E fumata ideea…am vazut la televizor pe unul din Croatia care facea stand up comedy in America, povestind despre situatiile din tara natala…In alta ordine de idei azi am pierdut vreo 20 de minute din viata la registratura unei primarii de sector din Bucuresti. Inaintea mea era o doamna, tot din primarie, cu legitimaite in piept, care a stat sa i se dea numar de inregistrare si stampila pe fiecare pagina la vreo 3 dosare cu nu stiu ce. Deh, e-mail-ul nu s-a inventat ppe acolo….

Păreri?