Review cinstit la un burger surprinzător

Perioada asta din istoria culinară a României se poate intitula “epoca burger”. O țară de sărmălari-grătargii, transformați în shaormari, care mănâncă burgeri pe pită.

Nu poți, frate, să n-ai burgeri în meniu. Pur și simplu nu-ți permiți să ratezi oportunitatea asta. Știi să-i faci? Îți ies buni? Nu contează, TREBUIE să-i faci, țara are nevoie de tine! Ai un restaurant indian? Burgeri. Chinezesc? Burgeri. O crâșmă de cartier? Burgeri!!! De la revoluția micilor încoace, niciun preparat nu s-a adaptat atât de bine, fiind atât de versatil încât îl găsești și la patru stele, și la o margaretă. De la business brunch-uri la parastase, burgeri.

Am testat recent un burger surprinzător. Surprinzător în primul rând pentru locul unde l-am găsit: la magazinul de lângă bloc. Da, la un mini-market din ăla “du-te până jos să iei pâine”. Vă dați seama unde s-a ajuns, dacă sunt burgeri la ABC-uri? Ce urmează? Burgeri de Crăciun?

Intrigat fiind, am cumpărat, cu scepticismul la cote maxime. L-am primit într-un ambalaj de plastic, fără cartofi prăjiți. Era și greu, doar unde să mai și prăjești cartofi într-un magazin de cartier. De fapt, nu știu dacă vreun ingredient din acel burger a fost vreodată gătit. Părea un semipreparat odios. Dar dacă tot l-am luat, am zis să-l încerc.

Ca să începem într-o notă pozitivă, a fost cea mai bună dimensiune pe care am întâlnit-o la un burger. Ușor de mâncat și de ținut în mână, sosurile n-au curs, deci win pentru mine, care mă pătez (aproape) de fiecare dată.

Chifla e similară cu cea de la McDonald’s atât ca aspect, cât și la gust, semn că au probabil același furnizor. Până aici, totul ok.

Acum, ce gust credeți că poate avea un burger luat de pe raftul unui magazin de cartier? În cel mai bun caz, fad, așa-i? Ei bine, m-a surprins. Chiar dacă nu era proaspăt “gătit”, gustul a fost neașteptat de… acceptabil: carnea destul de suculentă, bine condimentată, castraveții murați buni, cașcavalul decent, iar sosurile au fost o surpriză extrem de plăcută. Per total, o experiență surprinzătoare.

Iată și niște poze:

Și așa arată la interior:

La 70 de bani, dă clasă multora care îți cer prețul unei mașini pe un burger. Voi mai mânca.

Îl găsiți, cred, în toate magazinele mici.

2 Comentarii
  1. Catrina12 Iunie 2017

    NU te cred!

    • Zicu13 Iunie 2017

      Nu trebuie să mă crezi, ci să încerci!

Păreri?