Food a la Cluj: poftă bob cu bob

De când am auzit că la restaurantul chinezesc South Memory (strada Gheorghe Șincai, nr 10) sunt dumplings, nu am mai avut stare. Am mâncat anul acesta în Amsterdam la un restaurant chinezesc adevărat şi mi-au picat cu tronc. De fapt, am mai mâncat pseudo-dumplings în mai multe locuri, dar am realizat ce minciuni au fost doar după Amsterdam.

Am ajuns la ei într-o zi de marţi, la prânz. Am fost singurii clienți la ora aia, dar asta nu ne-a speriat pentru că din restaurant se auzea o muzică tradițională faină şi chelneriţa a fost foarte săritoare. Cel mai bun indiciu că am ajuns unde trebuie e că din bucătărie am auzit vorbindu-se chineză. Doar chineză. Chiar ne așteptăm că în bucătăria unui restaurant chinezesc autentic să nu se știe o boabă de română. Doar de orez.

Locul e destul de rece și impersonal ca decor, ne așteptam la ceva mai autentic. Dar poate așa sunt decorurile în sudul Chinei, pe care se bazează bucătăria, de unde și numele.

Ne-am comandat din start o porţie de găluşte Jia Zi cu legume (15 lei),  care sunt o masă în sine. Dar noi am fost temerari și ne-am luat și felul doi. Yolo. Au venit acompaniate de un sos de soia foarte bun şi au fost, spre suprinderea mea, mai bune decât cele din Amsterdam. Legumele din interior erau bine gătite și condimentate, iar aluatul proaspăt, fin, moale în partea superioară și ușor crocant la bază. Combinația perfectă!

La felul doi, Răzvan şi-a luat Pui Kung Pao (36 lei), pe bază de chili, arahide cu sos sărat şi condimente. Picant bine de tot, dar asta n-a fost o problemă pentru maestrul kung-fu în mâncare picantă, iar alunele au fost o surpriză plăcută şi au echilibrat bine gustul picant.

De obicei, tot timpul mi se pare că ce îşi comandă Răzvan e mai bun, ca şi când stai la o coadă şi ţi se pare că cealaltă coadă merge mai repede. Nu şi de data asta. Mi-am luat carne de vită cu ciuperci negre (38 lei), care a venit împreună cu nişte legume trase la tigaie. A fost printre cele mai bune vite pe care le-am mâncat ever, se topea efectiv în gură.

Ca garnitură ne-am luat nişte orez simplu.

Evident că NU am putut termina felul doi. Trebuia probabil să merg în trening la masă, notă pentru data viitoare :))

Suntem fani mâncare chinezească şi ne comandăm destul de des de la Shanghai. Dada, ştiu foarte bine, mâncarea de la South e specifică zonei de Sud, pe când alte restaurante chinezeşti pot face mâncare specifică altei regiuni şi că nu ar trebui să le compar. E ca şi cum aş compara guiaşul, atâtea zone, atâtea rețete. Cum avem însă doar câteva bucătării chinezeşti la Cluj, compar şi eu oferta pieţei. Bine că sunt și atâtea! (încă nu am scris de cel mai autentic local chinezesc din oraș, dar urmează)

Şi în lumina unui prânz excepţional, afirm sus şi tare că cea mai bună mâncare chinezească din Cluj e acum la South Memory! După gusturile noastre, da?

Aştept să îmi spuneţi mersi după ce mergeţi şi voi :)

3 Comentarii
  1. Elena13 Octombrie 2017

    No bine, ca fix acum a trebuit sa citesc asta. :D Maine sunt in Cluj si ma gandeam sa merg la Hanul… la Iulius Mall, dar nu eram sigura 100 % .Ma mai gandesc acum… :)
    Dar oare se gaseste parcare in zona? :D

  2. Vicus5 Februarie 2018

    Locatia e radical dezamagitoare. Mancare chinezeasca europeana. Nu o sa prinda 2019.

Păreri?