Food a la Cluj: Oh, Carol, what a burger!

Prinţişorul Răzvan nu consumă multe alimente, dar şi când i se pune pata pe ceva e ca un câine cu un os preferat sau, mă rog, ca un blogger cu un burger. De ceva timp încoace, mânaţi de pasiunea lui incomensurabilă pentru burgeri, mă tărâşte prin diferite localuri să îi testăm.

E și întrebarea recurentă pe facebook: “Unde se mănâncă cei mai buni burgeri din Cluj?” Noi tot mergem să vedem unde sunt, eu tot plâng apoi pe bandă la sală, dar asta e o discuţie pentru altă zi.

De regulă, Răzvan găseşte un loc nou pe bază de burgeri, dar săptămâna trecută, când făceam research pentru o petrecere corporate by HOHA, am dat peste bijuteria asta.

First time here #americandiner #viataincluj

O postare distribuită de TVdece (@tvdece) pe

Se numeşte “Oh, Carol” şi este un diner american specific anilor ’50, pe care îl găsiţi pe strada Clinicilor nr. 9, fostul MS. Vă daţi seama că în doi timpi şi trei mişcări a trebuit să mă îmbrac şi să mergem, că nebunul saliva deja la uşă.

Am ajuns la prânz şi cum era o zi frumoasă, am hotărât că încă se mai poate pe terasă. Chelneriţele au făcut tot posibilul să ne convingă să intrăm, că lor le era frig, dar cum noi ne-am comandat direct câte un Jack Daniel’s Lynchburg Lemonade (Jack Daniel’s de zi, cum îmi place să-l alint), săracele nu a avut cu cine. Aşa că ne-au adus meniurile după vreo 20 de minute, că, vorba aia, America pământ ardelenesc! Nu-i bai, că numa’ bine ni s-a făcut foame de tirist, că, fraţii mei, alea de le servesc acolo nu-s porţii de om, ci de cosaş.

Sigur, nu se putea fără puțin kitsch.

Eu şi Răzvan ne-am comandat câte un cheeseburger, care arată exact ca mai jos şi vine însoţit de inele de ceapă, probabil pentru că bucătarul a considerat că e o porţie prea mică. Glumesc, gusturile s-au potrivit perfect, chiar dacă iniţial am oftat cu melancolie gurmandă după cartofii prăjiți cu care eram obișnuită la burger. Ceapa caramelizată, sosul de murături, cele două tipuri de brânză şi două tipuri de carne din chiftea (vită și porc), baconul crocant îl fac absolut perfect pentru un cheat day regulamentar sau dacă tocmai ai ieşit din pârnaie. În plus, chifla… chifla, doamnelor şi domnilor, a fost perfectă! Știţi doar cât de importantă e chifla la un burger. La fel de importantă ca și carnea, care a fost, să trăiască bucătarul!, condimentată la marea artă, iar inele de ceapă prăjite exact cât trebuie, fără să fie uleioase. Și știți ce e tare? Chifla e făcută de ei acolo. Dacă asta nu v-a dat pe spate, că multe localuri își fac propriile chifle, aflați că și inele de ceapă sunt făcute de ei. Da, nu sunt din alea congelate și aruncate în tigaie, ci sunt preparate de ei de la zero, iar asta se simte. BIG like! Clar unul dintre cei mai buni burgeri din Cluj.

Culmea, am crezut că o să ne simţim extrem de plini după, dar chiar eram vii.

Oana, pasionată de hotdogi, şi-a comandat monstruozitatea de mai jos. Care a venit acompaniată de nişte chipsuri, deci numai bine am făcut schimburi între noi, de nu se mai cunoştea omul de sos.

La fel, cornul e făcut de ei și a fost ce trebuie, iar cârnațul (da, e cârnaț, nu cremvurști) e făcut special pentru ei, deci nota 10! De fapt, aproape toate preparatele sunt făcute de ei, acolo, pe loc. Într-o lume în care multe restaurante îți dau semipreparate, e de apreciat.

Nu ştiu cine naiba a comandat, dar, cumva, la masă au apărut şi un apple pie, şi un chocolate cheesecake. La fel, delicioase.

Prețurile sunt foarte ok pentru ce oferă.

Evident că vă recomandăm locul, noi sigur vom reveni să testăm coastele, mac&cheese și ce mai au prin meniu, dar probabil va trebui să mergem din Mănăştur în fugă spre ei, să compensăm caloriile :))

3 Comentarii
  1. Ioana Maria6 Octombrie 2017

    Arata ca localul din Grease, fara cele doua statui. Au si tonomat?

  2. Marius6 Octombrie 2017

    Super articol și comentariul fain și hazos,dar plin de adevăr.

Păreri?