Răzbunarea diasporei

Diaspora poate forma o țară în sine.

Cetățenii acestei țări au venit pe 10 august în statul bananier pe care l-au părăsit, să protesteze pașnic, și au fost bătuți și gazați, ca să-și reamintească de ce au plecat. Apropo, imediat se face o lună și nu avem niciun vinovat cercetat. Ba mai mult, gunoaiele fac toate eforturile să îngroape subiectul.

Dar universul are modul lui de a aranja lucrurile, astfel încât să NE râdem:

În plină criză de forţă de muncă, autorităţile au ajuns să importe meseriaşi români. Şi mai mult, să le plătească aceleaşi salarii ca în Occident. 20 de muncitori au fost aduşi din Italia unde plecaseră la lucru, ca să renoveze o clădire istorică de la Iaşi. 

Întreaga echipă a fost aleasă pe sprânceană: toţi românii sunt buni constructori, specializați în tehnici de restaurare. Câștigă cam 1.500 de euro lunar plus diurnă pentru transport și cazare. (sursa)

 Vă dați seama ce paradox, ce ironie, ce dramă, să IMPORȚI români și să-i plătești ca afară? Îmi permiteți să HAHAHAHAAA? Mulțumesc, HAHAHAHAAA!!!

Sigur, e o victorie mică, dar e ATÂT de dulce.

5 Comentarii
 1. Constantin5 Septembrie 2018

  Diaspora se pregateste sa intre in politica. Deja se discuta despre un partid al romanilor de “afara”. Sunt alcatuite comitete si pleaca oameni in cateva mari orase (Madrid, Roma, Torino, Milano, Londra, Paris) pentru a discuta cu romanii de acolo si a infiinta filiale locale. Chiar sunt foarte interesat de chestia asta si sper ca se va concretiza ceva. Daca reusesc cei care vor sa faca acest partid sa coalguleze romanii din diaspora, va dati seama ce ar insemna un partid cu 3-4 milioane de potentiali votanti? Sa vedem daca se vor concretiza intentiile lor. Actuala clasa politica din Romania merita sa fie maturata precum un gunoi rau mirositor dintr-o casa. Aceasta ar fi adevarata razbunare a romanilor de “afara”.

  • Zicu5 Septembrie 2018

   Sper din tot sufletul să reușească!

  • m6 Septembrie 2018

   De ce clasa politica? Cu useristii sunt ok. Cei de la anumite partide sunt problema mea. Și nu cred in asta cu clasa politica, sunt doar unii dintre noi, care când ajung acolo…
   3-4 milioane de votanți? De ce au votat numai 100 mii la parlamentare? De ce n-au venit ca la prezidențiale?

 2. Constantin6 Septembrie 2018

  @m Incerc sa iti raspund eu. In Italia, de pilda, romanii sunt raspanditi nu doar in marile orase (Roma, Milano, Torino) ci si in orasele mici si chiar si sate. Acestea sunt la zeci, poate chiar sute de kilometrii distanta de ambasada sau consulatele Romaniei. Iti dau exemplul meu, care a trebuit sa fac 200 de kilometri dus-intors, din oraselul in care imi castig painea pana la consulatul din Torino, ca sa pot vota. Sunt multi romani care lucreaza “la negru” sau in domeniii precum agricultura, constructii, ingrijire de persoane si ei nu au liber duminica, iar patronului italian putin ii pasa de alegerile din Romania. Pe el il intereseaza sa ii culegi rosiile la timp, sa termini de construit cladirea sau sa o ingrijesti non-stop pe bunica-sa, nu cine este presedinte in Romania! La alegerile prezidentiale s-au mobilizat romanii din diaspora din cauza magariilor facute in primul tur al alegerilor de catre Victor Ponta la sectiile de vot din strainatate. La parlamentare, unii pur si simplu nu au putut sa vina, altii nu au mai vrut sa incaseze pulane pe spinare si gaze lacrimogene de la carabinieri, caci a fost haos (din vina exclusiv a autoritatilor romanesti) la prezidentiale. Mai sunt, cu siguranta, si alte explicatii. Eu pe acestea le pot oferi.

  • m6 Septembrie 2018

   Pai atunci…asta e. Înseamnă că nu merita îndeajuns. Poate data viitoare… Tot sunt motive mai bune decât cele pe care le-au dat cei care n-au fost in Romania la vot.

Păreri?