Răceala în România vs. răceala în Asia

Cum Doamna Șervețel a ținut-o tot într-o răceală, inevitabil m-am răcit și eu. Dar, spre deosebire de ea, care “a dus-o pe picioare”, eu am căzut la pat. Doar se știe că bărbații sunt pe moarte când sunt răciți. Și dă-i, și bolește, și vaietă-te, și răsfață-te, ca un mascul feroce. Sunt căzut la datorie și nu se știe când mă voi ridica din pat.

Acum să vă spun cum s-au desfășurat ostilitățile în Asia.

Când am fost în Thailanda, m-am răcit fix înainte de a pleca. Vă dați seama ce bucurie, să zbori răcit atâtea ore, să-ți petreci escala din Dubai răcit, moment numai bun să dau gluma: “pentru că sunt în Dubai, nu sunt răcit cobză, ci sunt răcit vioară Stradivarius” Hahaha, bună asta, sunt zeul umorului.

Când am aterizat în Bangkok, s-au întâmplat două chestii:

– am ieșit din aeroport și m-au lovit instant căldura și umiditatea mare, care au început să scoată “răul” din mine prin transpirație

– am ieșit în oraș în prima seară și am mâncat una din cele mai picante chestii din viața mea. Atât de picantă, că ăla de mi-a vândut-o m-a întrebat: “european hot or asian hot?”. Evident că am mers pe asian hot, în hohotele lui de râs.

Deci, am ajuns după-masă în Bangkok, căldură+umiditate+asian hot -> a doua zi dimineață eram ca nou. Nu tu bolit în pat și văicăreli.

Anul ăsta m-am răcit în Kuala Lumpur. Așa sunt eu, ghinionist: nu m-am răcit tot anul trecut și m-am răcit FIX acolo. Ceea ce părea doar o răceală ușoară s-a transformat într-o dimineață în “sunt pe moarte”. Vă dați seama ce nasol, să-ți petreci o zi în care ai de vizitat orașul într-o cameră de hotel. Ce s-a întâmplat:

– în câteva minute, devoram o salată de fructe exotice, luată de lângă hotel. Da, știu, poți să-ți faci salată de fructe și în România, dar e de muncă, nu le găsești la fiecare colț de stradă

– apoi, mi s-a adus o supă instant pe care scria “făcută în Iad” sau ceva. A fost atât de picantă, încât am reușit să mănânc doar câteva linguri, că riscam să mor mai repede de la supă decât de la răceală. Și eu sunt mega fan mâncare picantă.

– și lovitura de grație: “super Nurofen”, așa i-a zis farmacista. “He has to take this and in a few hours he is on his feet”. Evident că n-am mai văzut varianta asta de Nurofen în nicio țară.

– am mai dormit puțin.

Deci, m-am trezit la 8 și la 12 eram gata de vizitat, nu stat în pat zile la rând.

Ideea e că a fi răcit în România nu se compară cu răceala din Asia. Așa că nu disperați dacă vă răciți chiar înainte sau în timpul vacanței: vă rezolvă ei acolo.

3 Comentarii
 1. Bubu1 Februarie 2018

  Am zburat o data cu sinuzita. Si am urlat toata aterizarea si inca fo 2 ore dupa. Cica soc baric sau ceva…

 2. dăoan1 Februarie 2018

  Daca te-ai racit, e grav. Daca ai racit, atunci e ok :D

  • TmBlog3 Februarie 2018

   E accent de Ardeal, la fel cum eu vorbesc cu accent de Banat…no big deal! ;)

Păreri?