Prostia, nepăsarea și uitarea sunt universale

Ai zice că doi ani dezastruoși cu Donald Trump președinte au fost suficienți pentru ca americanii să-i dea cu flit. Dar, la fel cum există la noi oameni care regretă comunismul, l-ar vota mâine pe Iliescu și votează PSD, o bună parte din americani au zis: “ține sus treaba bună, boss!” Astfel, Partidul Rebublican, adică partidul lui Trump, a obținut, se pare, majoritatea în Senat, camera decizională. Democrații au luat Camera Reprezentanților. Practic, după doi ani în care s-a pișat pe toată lumea, are șanse mari să prindă al doilea mandat.

Și dacă nu era suficient, ia fiți atenți aici:

Dennis Hof, proprietarul unor bordeluri din Statele Unite care a murit în luna octombrie, a câștigat alegerile din statul Nevada, SUA, fiind pe lista candidaților partidului Republican pentru funcţia de deputat din partea comitatului Nye în parlamentul statului american Nevada, scrie New York Post. (sursa)

Republicanul Denver Riggleman – autorul unei cărți intitulate Mating Habits of Bigfoot and Why Women Want Him (n.r. Obiceiurile de împerechere ale lui Bigfoot și motivul pentru care femeile se simt atrase de el) – a câștigat alegerile pentru Congresul american în fața democratei Leslie Cockburn – mama actriței Olivia Wilde. (sursa)

Haha, ce proști îs americanii, ar zice românii, rupții în fund ai lumii. “Păi bine, boss, cum să-l votezi pe Trump, un proxenet mort și un autor dubios?” Că toți ne credem super deștepți când auzim de alții mai proști ca noi, uitând că prostia e universală. Și nepăsarea e universală. Și uitarea e universală.

Sunt oameni care au considerat nazismul ok, iar la doar 70 de ani de la atrocitățile din cel de-al doilea război mondial asistăm la ascensiunea extremei drepte în Europa. Sunt oameni care au suferit sub comunism, dar votează cu sete partide de sorginte comunistă. Sunt oameni care nu mișcă un deget, în timp ce lumea se destramă în jurul lor. Sunt oameni care, dacă ar învia Hitler și Stalin, le-ar zice: “bine, băeț’, mai mere o tură!”

Nu știu ce spune psihologia maselor, dar n-o să înțeleg care este trigger-ul care-i determină pe oameni să ajungă la concluzia: “bă, hai să mai băgăm o fisă, poate de data asta va fi mai bine!”

Așa că, hai încă patru ani cu Trump, hai cum extrema dreaptă, hai încă 10 ani cu PSD și doamne-ajută!

Ce se poate întâmpla?

15 Comentarii
 1. m7 Noiembrie 2018

  De unde concluzia că are șanse mari la al doilea? Au pierdut la camera reprezentanților, la senat au câștigat 2 senatori într-un stat care oricum s-ar fi dus la Trump la prezidentiale (Indiana) si în Florida, unde situația o sa se schimbe în 2020, pt ca ieri au votat sa dea inapoi dreptul de vot la 1,5 milioane persoane cu cazier. In statele unde a câștigat la limita republicanii sunt in regres. Plus Texas, unde au avut doar 51%. Pai la 9% din voturile de colegiu electoral pe țară, cat are Texas, plus o demografie mai defavorabila republicanilor decât acum, plus daca contracandidatul lui Trump o sa fie texan, Beto ăla, Trump pierde Texasul și devine istorie.

  • Zicu8 Noiembrie 2018

   Eu am spus doar că are șanse mari, nu am dat un verdict. Pe hârtie, lucrurile arătau bine și acum doi ani și iată-ne cu Trump președinte.

  • m8 Noiembrie 2018

   Pe hârtie aratau bine și acum și s-a confirmat.

 2. George8 Noiembrie 2018

  poate pentru ca nu au fost chiar asa dezastruosi acesti 2 ani cu administratie republicana pentru americani. Recomand o variere a surselor de informare si mai putina propaganda.

  • m8 Noiembrie 2018

   A, pai nici la noi n-a fost prea rău sub psd. Asta nu înseamnă că nu e potențial de mai rău. Și erodează societatea, democratia și economia americana. La fel cum face și psd-ul la noi. Metodele nu sunt la fel, dar tot în gard duc tara.

 3. John8 Noiembrie 2018

  ha ha ce prosti sunt .. au ales sa le intre mai multi bani in buzunar in loc sa deschida granitele imigrantilor ilegali

  • m8 Noiembrie 2018

   Da, milionarilor le intra.

 4. maxutz8 Noiembrie 2018

  E normal sa iasa extrema dreapta (binenteles nu in Romania, ca inca suntem cu vreo 50 de ani in urma fata de restul) .

  • m8 Noiembrie 2018

   La noi PSD e de extremă dreapta. In ce partid s-au dus peremistii? Plus văicărelile anti-soros, naționalismul jalnic…

  • maxutz9 Noiembrie 2018

   @m Mai citeste ce am scris!

  • m9 Noiembrie 2018

   Și tu ce am scris eu

 5. alunelu8 Noiembrie 2018

  La Camera au fost alesi toti reprezentantii si au castigat democratii. La Senat s-au ales numai 1/3 dintre senatori (asa e la ei) si republicanii AU RAMAS cu majoritate. E o mica/mare diferenta.

 6. Dr. Barbie9 Noiembrie 2018

  “iata-ne cu Trump presedinte” – la ce va este Trump presedinte?…

  Si “cainele moare de drum lung…” e tot universala.

  • Zicu9 Noiembrie 2018

   La scara blocului.

  • Peredhil10 Noiembrie 2018

   Barbie, tu esti inteleptu’ cela de traieste intr-un mediu izolat, strain de orice influente? In definitiv noi n-am avut nici cancelar sau Soviet suprem.

Păreri?