Numai profesor tânăr să nu fii…

Cum e perioada absolvirilor, mi-au apărut și mie pe facebook diverse chermeze la care elevii sau studenții s-au zbenguit în cele mai outfituri. Nimic de comentat, să se mai bucure cât pot, că după aia urmează viața reală care știți cum e: dacă nu e bună, e rea.

Ce mi-a atras atenția în una din poze a fost un profesor alături de proaspetele absolvente. Mai exact privirea acelui domn, care după calculele mele era până în MAXIM 35 de ani. Era tânăr, doamnă, tânăr!

Ei, și acuma imaginați-vă că omul la 35 de ani e încă în chef și putere, dornic de shoturi și distracție. Își ia costumul ăla bun, se duce la un local de fițe, unde îl așteaptă o frapieră cu șampanie la intrare, toți foștii lui elevi/studenți îl cheamă la un shot, meniul e super gustos, muzica bună, DAR EL NU SE POATE DISTRA!!! Odată ajuns la chef, viața lui s-a terminat: pică între directorul școlii și baba de chimie și gata, boss, ză party is over.

La fel cum spune mama: “tu pleci la Cluj, dar eu rămân cu rușinea!”, tânărul profesor poate dansa doar ca la revelioanele din ’80, nu poate face un live pe facebook cu o manea fină cu băieții și mai mult de un shot băut cu rușine de ochii colegilor nu poate mișca nimic în front.

Dacă ne-am uita sub masă, am vedea cum, dragul de el, ține ritmul cu piciorul, în timp ce doamna de chimie, în costumul deux pieces bordo din ’64, insistă că cineva tot mișcă masa. În timp ce el ar dezbate un repeat la Despacito, e obligat să audă aceleași povești cu lipsa de fonduri din învățământ. În timp ce elevii lui fac conga spre bar, el o ajută pe doamna de română să citească meniul de băuturi fără alcool, că și-a uitat ochelarii acasă.

Dacă asta nu e o poveste tristă, nu știu ce e…

6 Comentarii
 1. Ady29 Mai 2018

  Saaaau, dacă are sânge unde trebuie se distrează cot la cot cu elevii fără să uite că e totuși profesor (în traducere aproximativă: nu se dă la eleve și nu se îmbată complet și totalmente rangă). :)

  • florica29 Mai 2018

   Si nu o prinde sugubat de fund pe doamna de fizica :)))

  • Ady30 Mai 2018

   Dar de ce nu?! Poate doamnei de fizică îi place. Trebuie doar să descifreze semnalele. :)

  • Florica31 Mai 2018

   Departe de mine gandul de a nu o lasa pe
   Doamna sa isi traiasca viata :)))

 2. Constantin30 Mai 2018

  Se vede ca nu ati facut scoala unde trebuie…stiu in Bucuresti scoli si licee unde profii beau cot la cot cu elevii (si nu doar la evenimente speciale, gen bal de absolvire) iar doamnele profesoare sunt foarte dornice de comunicare cu unii dintre baieti chiar si in afara orelor de curs..Amt si acum amintiri foarte placute cu doamne profesoare (foarte tinere si dragute) din liceu….Am opresc aici pentru ca, vorba aia, sunt un gentleman (si un barbat aproape insurat)…. :)

  • Florica31 Mai 2018

   Domnule draga, in satucele Baia Mare si Satu Mare n-or fo veci asemenea magarii! :)))

Păreri?