Visul umed al unui student din primul an

L-au adus părinții la Cluj cu mașina.

N-a putut dormi toată noaptea la gândul că de mâine începe o nouă viață. Cum va fi? Se va descurca? Va fi, într-adevăr, cea mai frumoasă perioadă a vieții lui, după cum îi spunea toată lumea? E greu să bați liceul, dar facultatea e cu totul altceva: libertate, chefuri, femei. Și-a introdus încet mâna în pantalonii de pijama și s-a autosatisfăcut.

Tot drumul din orașul lui mic până la Marele Oraș a avut inima cât un purice și goluri în stomac. S-au și oprit de câteva ori să dea la rațe. Sau la gâște. În fine, i-a fost rău, da’ nu de la emoții. O fi mâncat ceva stricat.

De la intrarea în Cluj și până la blocul care îi va servi drept piatră de temelie pentru viața de student a făcut febră musculară la gât. O clădire veche într-o parte, un business center impozant în cealaltă, restaurante, baruri, oameni pestriți pe străzi. Minunile Marelui Oraș i se derulau prin fața ochilor ca un SF cu buget redus din Europa de Est.

Părinții l-au ajutat să ducă toate plasele de rafie sus, l-au pupat, i-au urat succes și au plecat. Nu înainte de a-l sfătui să învețe cât mai mult și mai bine, să se îmbrace bine, să nu-i fie frig la șale, și să mănânce. Oricum, îl vor suna ei zilnic să verifice dacă a mâncat.

Ieșind pe balconul apartamentului ponosit, pe care părinții vor plăti chirie de penthouse în centrul Londrei, a admirat panorama formată din blocuri comuniste, a tras adânc aer în piept și a rostit, cu voce, cât să se audă doar el:

“Doamne, abia aștept să termin facultatea și să mă angajez din prima pe două mii de euro!”

2 Comentarii
  1. S5 Octombrie 2017

    F..K eu am inceput cu 1999 €… Super.

  2. Mocaciuni8 Octombrie 2017

    Exact asa a fost si la mine…doar ca am venit singur cu autobuz, tren…si m-am angajat pe 600 de lei prima data :))

Păreri?