Primăria 2.0

Zilele trecute, am primit o invitaţie de la Primăria Cluj-Napoca de a participa la recepţia de Crăciun. În contextul în care încă există branduri care cred că social media înseamnă că secretara firmei se ocupă de pagina lor de facebook, faptul că o instituţie publică face primul pas spre comunitatea online locală mi se pare un lucru foarte bun!

Invitaţia a venit din partea  departamentului de protocol (vai, cum sună asta :) ) şi a fost primită de mai multe bloguri din Cluj. Nu ştiu cum stau lucrurile în alte oraşe în ceea ce priveşte relaţia instituţii publice-bloggeri (există aşa ceva?!), dar uite că la Cluj s-a spart gheaţa! Sunt branduri mari din oraşul nostru care habar nu au pe ce lume trăiesc, nu înţeleg de ce blogosfera scrie despre produsele concurenţei. Nu e de mirare, atâta timp ce primăria, o instituţie publică, recunoaşte puterea mediului online, vrea să îl cunoască şi, de ce nu, să colaboreze cu el, lucru care pentru multe companii încă e de domeniul SF-ului.

Felicitări celor de la primărie!

13 Comentarii
 1. Makavelis19 Decembrie 2010

  primarul din Alba Iulia cica e foarte incantat de asta cu bloggerii, cum se pot ei “ocupa” de imaginea orasului pe net. a zis ca sustine aproape orice actiune (gen #prinalbaiulia)

 2. Marian19 Decembrie 2010

  Bine bă! Mai lipsește ca Apostu să activeze pe contul de tuităr ce-l are deja :)

 3. sebi19 Decembrie 2010

  Primarul din Oradea obisnuieste sa iasa cu bloggerii in oras. http://www.lilisor.net/2009/07/la-taifas-cu-ilie-bolojan.html

 4. florica19 Decembrie 2010

  @sebi @maka: Al nostru s-a miscat mai incet vad. Deh, ardelean:) Dar tot e bine, eu chiar apreciez sincer initiativa.

 5. […] This post was mentioned on Twitter by Florica si Zicu. Florica si Zicu said: Primăria #cluj a făcut un pas spre mediul online. La voi cum stă treaba? http://bit.ly/gOYHCN […]

 6. i4ever19 Decembrie 2010

  Aplicarea acelei idei este mai mult decat bucuratoare. Sa speram ca nu va ramane Clujul unicul oras care se gandeste la bloggeri.

 7. ACM19 Decembrie 2010

  @Sebi, relax, a fost asa…de campanie. in momentul in care o sa va intalniti cu astfel de oameni si-i luati la intrebari, tot ceea ce veti obtine sunt ridicari de umeri si raspunsuri de genul “stiu problema, n-am ce face, nu depinde de mine”! ABSOLUT nimic nu depinde de ei, pentru orice chestie au scuze.

 8. marius19 Decembrie 2010

  @florica
  Nope, nu e ardelean ;)

 9. dragosmone19 Decembrie 2010

  @marius e infiat in ardeal. plus ca e influentat profund de colegii molcomi din cluj.

 10. katairobi20 Decembrie 2010

  @florica si mergeti?

 11. florica20 Decembrie 2010

  @marius: uite ce frumos ti-a explicat dragos:)
  @katairobi: da

 12. katairobi20 Decembrie 2010

  sa ne tineti si pe noi la curent cu ce mancare va asteapta:)

 13. Bungust20 Decembrie 2010

  Stati calmi. Receptia de Craciun este cam singura data cand primariile orasului baga TOATA presa in seama, si nu numai pe cei care sunt platiti sa linga. Nu va faceti iluzii ca bagarea in seama a bloggerilor va deveni o inclinatie constanta a primarului/primariei. E o fatada care incepe a fi spoita cu promisiuni semi-electorale.

 14. […] Alina de la TvDece despre faptul că Primăria Cluj i-a invitat, în calitate de bloggeri, pe ea şi pe Răzvan, la […]

 15. florica20 Decembrie 2010

  @Bungust: Asa cum iti spuneam si in comentariul lasat, pe mine nu ma interesaza politica sau razboaiele aferente. Eu apreciez intiativa Primariei in raport cu alte branduri care nu au facut nici macar acest pas. Punct. In rest, alte batalii si orgolii ma lasa rece:)

Păreri?