Prânzul în autobuz

Ieri m-am urcat în autobuz şi m-a pălit instant un miros de sămânţă proaspăt prăjită. În dreapta mea, o domnișoară bine crăpa de zor ca și cum ziua de mâine nu ar exista.

Acum, orice om normal care nu a apucat să mănânce urcă în autobuz cu un corn, un covrig, un pachet de biscuiţi şi le mănâncă uşor stingherit.

Domnișoara mânca la ora 12:00 seminţe şi le scuipa într-un şerveţel, de zici că era caviar. Mă uitam la ea și mă întrebam: ce om, în anul Domnului 2017, se gândeşte “oai, ce poftă mi-e de nişte seminţe, hai să le sparg în bus!”

Ce om ia decizia raţională de a-şi satisface această poftă în autobuz?

Ce urmează?

O să ajungem oare să venim cu oala de sarmale în autobuz? O să facem maioneză între două staţii?

Şi, cel mai important, pe când un grătar de mici pe rutele mai lungi?

5 Comentarii
 1. Malin19 Martie 2017

  Ce om in anul domnului 2017 mai merge cu autobuzul ca sa dea de samantari? Sau ai impresia ca au ramas in fata blocului sau pe peluza?

  • Bau bau19 Martie 2017

   @maline, pai vreo cateva mii de angajati in corporatii, banci ori intreprinderi mai merg cu autobusul in 2017. In costume, in rochite, tocuri, in blugi, care cum. Amarati si inapoiati, desigur, raspanditi prin tari de pe tot glubul asta, nu asa ca tine, cu soferu´la scara in paradisul romanesc. Nu-i asa ca mai bine taceai si avea toata lumea impresia ca esti cu 5 minute mai destept?

  • Florica20 Martie 2017

   Avand in vedere ce sufocat e orasul, sa stii ca transportul in comun/ bicicleta/ mersul pe jos, sunt toate solutii din ce in ce mai viabile.

 2. Mokoy20 Martie 2017

  De, oras mare, aglomerat :)

 3. finch21 Martie 2017

  Asta e “Pranzul de duminica” al lui Eugen Barbu… ce are loc joia, si nu in tren, ci in autobuz.

Păreri?