Poşeta bogată, poşeta săracă

Experienţa mea în domeniul poşetelor este vastă, din simplul motiv că noi, ca specie, avem o atracţie nemărginită pentru aceste accesorii. Chiar dacă nu le purtăm, le cumpărăm! De-a lungul timpului însă, am observat o clasificare nedreaptă, impusă de societate, în ceea ce priveşte poşetele. Pe lângă clasica sortare: poşete de  serviciu, poşete de seară, poşete de ştrand, societatea crudă a mai făcut două categorii: poşetele de maşină şi poşetele de autobuz.

Să privim împreună această poşetă. O poşetă simplă, neagră, potrivită pentru job. În mod normal, te gândeşti că e o investiţie destul de bună, mai ales că negru poate fi combinat aproape la orice articol vestimentar. Bun, acum explicaţi-mi cum încape în poşeta asta echipamentul de sală şi, eventual, prânzul pregătit de acasă?

Eu una prefer să car toate chestiile în poşetă, fără alte pungi şi punguliţe extra. Iar aici intervine selecţia socială. Dacă ai maşină, poţi să umbli şi cu o geantă plic la tine. Dacă însă te deplasezi cu autobuzul, troleul, tramvaiul, metroul sau, mai grav, pe jos, nu e chiar plăcut ca, pe lângă posetă, să mai cari o grămadă de pungi după tine.

Şi uite aşa nu am eu noroc şi ratez zeci de poşete drăguţe, doar pentru că sunt poşete de maşină. Şi m-am săturat de poşetele de autobuz!

 

9 Comentarii
 1. razvanbb5 Iulie 2011
 2. razvanbb5 Iulie 2011

  Mă gândesc să inventez pâlnia de transfer. Să nu vă mai chinuiți prietenul, soțul sau amantul. “Dragă… mă grăbesc… îmi muți și mie lcurușoarele din geantă în aia roșie nouă cu picățele verzi? Aia care am primit-o de la Andra acum 2 ani de ziua mea… nu nu aia… roșie am zis.. aia e lila… da aia!”. În momentul ăsta îmi dorec o pâlnie așa mai largă care să-mi permită să răstorn conținutul primei genți în noua geantă.

 3. siginutz5 Iulie 2011

  ce cuuuuuuuute! sa stii ca usureaza mult treaba masina DAR… cu masina cu tot, cand ma duc la malluri chiar nu am chef sa car o chichineata dupa mine asa ca vreau nu vreau, tot geangta cross over de la dasha o arunc pe umar. si am atatea posete dragute!!!!!!!!!!! :) :* :* :*

 4. zicu5 Iulie 2011

  @razvanbb: Ar fi cea mai utila inventie de la roata incoace!

 5. florica5 Iulie 2011

  @razvanbb: Nici nu e o idee asa rea.

 6. koshbo5 Iulie 2011

  Eu zic ca asta ar fi “poseta” perfecta
  http://www.firmeproduse.ro/pictures/produse/sensis1231317600.jpg
  O iei in spate, e comoda, incap multe, dimineata inainte sa mergi la job faci cumparaturile, in pauza de masa scoti ustensilele si faci mancare si pentru acasa :D

 7. florica5 Iulie 2011

  @koshbo: Ce tare e :))

 8. Roxa5 Iulie 2011

  Io port mereu una de-aia pe umar. E destul de-ncapatoare, da’ daca vreau sa car tzoale dupa mine, imi iau rucsacu-n spinare.
  Culmea, pe mine nu m-o atins febra posetelor (nici n-as sti sa deosebesc care pentru ce se foloseste…) Toate mi se par pitzi-style, in afara de-aia neagra, careia i-ai pus poza.

  God, va citesc de atata timp si am postat primul comment la un post atat de girly. :)))

 9. cristina6 Iulie 2011

  inca (la 30 de ani) folosesc la sala de dans rucsacul. idem dc merg prin oras cu diverse dupa mine. poseta doar la fitzosenii :)

Păreri?