De ce nu e mai popular Twitter în România?

Facebook a explodat la noi când a început să fie folosit de brand-uri în reclame și promovat de vedete. Twitter a pierdut trenul, deși e o rețea de socializare mai utilă decât facebook. Și un instrument de comunicare mai bun. Poți crea buzz în jurul unei emisiuni, de exemplu, mult mai ușor decât pe facebook. Pentru că oamenii folosesc second screen.

Din păcate, televiziunile și-au dat seama prea târziu că e o pită de mâncat și pe twitter.

Dacă făceau de mai multă vreme chestii ca cea de mai sus, dacă afișau hashtag-urile emisiunilor într-un colț al ecranului, altele erau cifrele twitter în România. Pentru că era în interesul lor să creeze cât mai multă conversație în jurul show-urilor. Dacă tot sunt oamenii acolo, de ce să nu te folosești de ei? Și e atât de simplu să-i activezi. Cei de afară și-au dat seama mai repede de asta și emisiunile sunt gândite și ținând cont de second screen.

Vorba aia, mai bine mai târziu decât niciodată. Am mai spus-o: îmi place mai mult pe twitter decât pe facebook și mi-ar plăcea să crească și la noi.

Vezi și de ce să-ți faci un cont de twitter.

PS: Contul de twitter al emisiunii comunică foarte ok.

5 Comentarii
 1. StrugaruI21 Februarie 2015

  La noi niciodată nu a fost popular twitter-ul.. Și nici nu cred că o să prindă. Mulți nici nu știu ce e ăla. Oricum, marea marea curiozitate a mea (și a mai multora) și urmează după facebook?

  A fost mIRC, Messenger, Hi5, Facebook, what is next?

  • Zicu22 Februarie 2015

   Cred ca viitorul e al retelelor de socializare nisate, unde se vor strange comunitati cu aceleasi interese si pasiuni si care fug de zgomotul de pe facebook.

 2. Cătălin22 Februarie 2015

  Mie îmi place ăsta :
  https://m.vk.com/

 3. Claudiu C.22 Februarie 2015

  Este foarte interesant de urmărit cum cei de afară, care au și Twitter si Facebook, folosesc Twitterul. Ei il folosesc ca ceva rapid, de exprimat sau citit un gand, pe cand facebook este privit ca fiind mai complex, ceea ce si este de fapt.

  Eu cred ca Romanii tind să posteze mai putine lucruri online decat alte natii si ca noi tindem sa adoptăm lucrurile astea cand sunt deja stabilite.

 4. alin24 Februarie 2015

  Pai pe twitter poti sa iti pui pozele nud si duckface-ul ? Ei, pai vedeti…de aia.

Păreri?