Interviu cu Adi Hădean despre noul business cu pizza și o mică exclusivitate

Ultima dată când i-am luat interviu lui Adi se afla la început de drum în lumea presei. De atunci, Adi nu s-a oprit din evoluție. A contribuit la succesul multor restaurante din România, a dezvoltat proiecte, a fost jurat MasterChef, a anunțat recent înființarea unei asociații dedicate educației gastronomice, iar acum se află în fața unui nou început: un business cu pizza la Cluj.

Am văzut, astfel, oportunitatea unui nou interviu, în care Adi ne vorbește despre provocările noii afaceri și ne dă o mică exclusivitate despre noul sezon MaterChef :)

În primul rând, felicitări pentru o prestație excelentă la MasterChef! Cum te-a schimbat această experiență, ca om și ca chef?

Mulțumesc. Schimbări s-au produs cu siguranță, ne schimbăm în permanență pentru că-i natura noastră. Mi-e greu să spun ce s-a schimbat la mine odată cu Masterchef. E posibil să fi devenit ceva mai înțelegător și poate mai deschis.

Va exista un nou sezon? Vei rămâne în emisiune? 

Da, va fi un nou sezon MasterChef, cu mine în el. Pare că formula nouă a funcționat foarte bine, audiențele au confirmat asta, iar Pro TV dorește un nou sezon. 

Urmeaza să lansezi un business cu livrare de pizza. Cum de ai ales nișa asta? Probabil, lumea se aștepta de la tine la un restaurant “de fițe”.

Vedeți voi, nu-i atât de important ce se așteaptă lumea. Lumea e făcută din mulți oameni care așteaptă fiecare altceva. Important e să dai ce poți mai bine într-un anumit moment. În acest moment consider că pot să ofer un produs bun, făcut după preferințele mele. Pizza e începutul meu în bucătăria profesionistă (era prin 1998, cred, în Baia Mare la Oaza Italiană). Pizza de la Artizan nu va fi nici napoletană nici romană nici americană, va fi o pizza cum îmi place mie să mănânc, făcută cu maia, coaptă pe vatră rotativă la foc de lemn. Am făcut teste pe un eșantion de apropiați, urmează să mai facem o sesiune de teste ceva mai largă, dar semnele-s bune până acum. Folosim pe cât e posibil ingrediente locale, dar folosim și ingrediente aduse din Italia. Unele lucruri nu pot fi înlocuite.

1924464_1412033042432910_2400209745599472531_n

Povestește-ne puțin despre ce va însemna noul business, pentru tine și pentru piața din Cluj.

Pentru mine și pentru partenerul meu va însemna cu siguranță un alt fel de început. Nu știu ce va însemna pentru piață, rămâne să aflăm.

Nu pare un business complicat, mulți cred că pot să-l facă, puțini reușesc cu adevărat. Care sunt provocările de care te-ai lovit?

Nu e complicat deloc. Trebuie doar să ai un produs bun (ne-a luat 6-7 luni să ajungem la o concluzie în privința asta), să ai furnizori constanți, să ai angajați pricepuți și motivați, să înțeleagă oamenii produsul tău, să nu-ți bați joc de calitate, să fii constant bun, să comunici bine, să ai relație cu clientul, să ajungă pizza caldă la destinație și să încasezi banii care să-ți permită să le faci pe toate astea și a doua zi. Simplu.

Au clujenii o “cultură a pizzei”? Cum arată piața de pizza din Cluj?

Se mănâncă multă pizza în Cluj. Se mănâncă multă pizza pe modelul 1+1 gratis sau 1+2 gratis. Asta răspunde întrebării tale?

Unii asociază pizza cu junk food. Care e poziția ta? 

Vezi întrebarea de mai sus și răspunsul la ea :) E junk doar dacă o tratezi ca atare.

Cum arată, în viziunea ta, pizza ideală/perfectă? 

E păcat să idealizăm. Nici perfecționismul nu mă mai atrage de ceva vreme. Pierzi multe bucurii reale încercând să cauți un concept imaginar. Ce e bun e bun.

Îi mulțumim mult lui Adi și îi urăm baftă în noul business!

6 Comentarii
 1. Andrei A.4 Martie 2015

  O sesiune de teste ceva mai largă? Hmmm… count me in :)

 2. spi-oana4 Martie 2015

  si eu doresc un demo, pentru ca daca o sa comand la birou o sa am noroc daca gust o felie

 3. florica4 Martie 2015

  Sunt sigura ca Adi citeste comentariile si daca va fi nevoie, da el un semn :)

 4. Erika4 Martie 2015

  nimic surprinzator!
  convingator de simplu!
  mult succes !! :)

 5. Nicoleta Radu - Ploiesti5 Martie 2015

  Felicitari ! Urmaresc cu incantare si bucurie toate “aparitiile ” (blog, interviuri, retete, emisiuni , etc ) lui Adi Hadean, ma fascineaza pur si simplu. Succes pe mai departe si spor in toate !

 6. diana5 Martie 2015

  pizza de la oaza italiana era cea mai buna din oras:) deci asta de la artizan tre sa fie grozava

Păreri?