Food a la Cluj, summer edition: La Mesteceni

Știu că a fost vara, a trecut și acum avem o primăvară frumoasă, dar sper ca vremea să revină la sentimente mai bune cât de curând. Nu de alta, dar m-am gândit să discutăm puțin despre mâncarea de la  Pensiunea La Mesteceni, sub titlul “summer edition”. Așa că, hai cu vara!

Dacă nu ați auzit încă de ei, trebuie să știți că, din punctul meu de vedere, este cel mai fain loc de bălăceală de pe lângă Cluj. Oricum avem foarte puține opțiuni adevărate și în Cluj, și pe lângă, deci e bine că există un loc cu piscină faină și cu mâncare ok. Atenție, aveți nevoie de rezervare, ceea ce e super dacă îți amintești să o faci și nașpa dacă nu, că nu te primesc, sunt full în zilele toride de vară :)

Noi am mers duminica trecută, când era toamnă, deci ciu-ciu baie, am servit doar masa. Anii trecuți, meniul a fost semnat de chefii mei preferați din Cluj, Ciprian Tătaru și Tudor Marcu, dar l-am ratat pentru că nunți, evenimente și alte cumetrii. Regret și acum. Anul acesta, meniul este semnat de Chef Adrian Gagea și e o plimbare interesantă printre gusturi și simfonii cu iz marin.

Știți că echipa de mâncăcioși Food a la Cluj trebuie să fie cât mai mare în peripluri culinare, să testăm cât mai multe chestii. So, am mers flămânzi și hotărâți să dăm o spargere în meniul lor, bucurându-ne de terasă și de aerul curat, ca #pensionarii. Dacă de piscină nu ne-am putut bucura…

Trei dintre noi au ales o supă cremă de pește și fructe de mare (19 lei), care a venit acompaniată de crutoane. A fost printre cele mai bune supe creme de pește pe care le-am mâncat în viața mea și, ca să fiu sinceră, puteam să rămân doar la asta. Dar nu, am mers pe principiul: “mai bine să ne fie rău, decât să ne pară rău!”.

Răzvan și-a luat o ciorbă rădăuțeană (15 lei) cinstită, dar nu ceva senzațional.

La felul principal am izbucnit care mai de care.

Răzvan și-a luat o tagliata de vită cu salată de rucola, roșii cherry și parmezan (48 lei), care a fost ok… ish. Deși am cerut să fie medium rare, carnea a fost mai degrabă spre done și asta cam strică plăcerea de a savura o vită.

Eu mi-am luat o porție de spaghetti duo cu somon, creveţi, midii și sos de roșii, dovlecel sote cu usturoi și pătrunjel (32 lei), care mi-au plăcut mult. Mi-ar fi plăcut și mai mult dacă unele paste nu erau overcooked. Aș fi fost ok doar cu dovlecelul și fructele de mare, dar înțeleg, așa e rețeta.

La masă s-a mai comandat o porție de risotto de cous-cous cu creveţi și midii în sos de roșii (36 lei), care a fost bun, nimic de reproșat.

Scoicile în sos curry au avut o zi proastă, fiind probabil venite din vizită de la Salina Turda. Erau bune, dar mult prea sărate. Erau ca sămânța aia sărată de o manânci și te pișcă buzele. O să ne mai luăm, că, repet, nu au fost rele, și sperăm că data viitoare să nu mai facă baie în sare.

Doar băieții au mai putut și desert, noi am ridicat prosoapele albe și ne-am predat.

S-a luat o porție de parfait de mango cu sos de zmeură (15 lei), care o să fie super bun când afară vor fi 30 de grade. Este răcoros și dulce, ca o lebeniță pe care o mănânci la bustul gol :))

Preferatul mesei a fost însă mousse-ul de mascarpone cu zmeură, biscuiţi amaretto și merengue italian (16 lei). Super delicios, o combinație perfectă de dulce, cremos, crocant, care a venit la marea artă într-un borcănaș simpatic, vi-l recomandăm cu toată pofta. Noi sigur am reveni și doar pentru desertul ăsta!

Meniul este variat, cu de toate pentru toate gusturile, iar cel de băuturi ține și el steagul sus. Practic, aveți toate ingredientele pentru o zi de vară (când o să vină) perfectă: piscină și mâncare bună.

5 Comentarii
  1. liviu5 Iulie 2018

    Ce sa spunem… Macar in gastronomie si “bun gust” sa ne aliniem si noi cu lumea civilizata… Pentu bucuresteni recomand si eu Centrul de Evenimente Bucuresti. http://www.recc.ro

  2. liviu5 Iulie 2018

    Iar pentru clujeni…nu-i chiar asa departe Strandul de la Ocna Dej…
    Straniu, misterios si foarte frumos…

  3. Constantin5 Iulie 2018

    Sa va fie de bine! Am o singura nedumerire: “lebenita”? Poate lubenita…

    • florica5 Iulie 2018

      Mersi! Depinde de zona tarii: lebenita, lubenita, pepene etc :) La mine la Maramures e lebenita :)

Păreri?