Să lupți împotriva hoților furând

Aflăm via cronica, pe care v-o recomand, următoarele:

Un sondaj de opinie arată că 84% dintre români consideră că platformele online ar trebui să remunereze organizaţiile media pentru refolosirea conţinutului acestora. În România, unde sondajul a fost realizat pe un eşantion de 800 de cetăţeni, percepţia este covârşitor în favoarea remunerării creatorilor de conţinut. Astfel, 91% dintre românii participanţi la sondaj s-au declarat de acord cu adoptarea unor reguli care să garanteze protecţia şi remunerarea creatorilor, iar 84% dintre repondenţi consideră că platformele online ar trebui să remunereze organizaţiile media pentru refolosirea conţinutului acestora.

Sună absolut minunat, etic, moral, înălțător, dar știți în ce țară a fost făcut sondajul ăsta? În aia în care mulți fură tot ce prind pe internet, pentru că e gratis. În țara în care nu există absolut niciun respect pentru creatorul de conținut și munca lui și i se fură ca-n codru, dă-l drequ, să se bucure că i-am făcut onoarea să-l furăm. Am pierdut numărul textelor care ne-au fost furate, fratele Groparu a fost 7 ani în proces cu hoții de la Zu, mulți alți bloggeri au podul plin de “l-am primit pe mail”.

E țara în care mulți luptă pe facebook împotriva hoților din PSD furând de la alții texte, glume, meme despre PSD și postându-le ca și cum ar fi ale lor. Nu există românism mai mare decât să furi în lupta împotriva hoților.

E țara în care chiar “organizațiile media” fură conținut fără să citeze sursa.

E țara în care, în 2018, unii îi răstignesc în continuare pe creatorii de conținut pentru că au nerușinarea să monetizeze brandul pe care și l-au creat în ani de muncă. “Nouă să ni se dea conținut gratis și fără reclame!”

Așa că, mai scutiți-ne cu “percepţia este covârşitor în favoarea remunerării creatorilor de conţinut”.

2 Comentarii
  1. TmBlog6 Septembrie 2018

    Adica tu faci bani cu blogul? Gata, ti-ai pierdut respectul meu si ai pierdut un cititor!!!
    Pa!

  2. Constantin7 Septembrie 2018

    La ziare de afara platesc, la bloguri, nu. Stiu ca si in Romania unii blogari cer bani, dar inca nu m-au convins. Si da, e nasol cu hotia asta generalizata…

Păreri?