Omenia e… depăşită?

Azi dimineaţă, când să urc în autobuz, o tipă care tocmai cobora îmi dă biletul ei. Lucrurile astea creştineşti se mai întâmplă. Rar, dar se întâmplă. Mă aşez liniştită pe scaun, fericită cumva că nu mai trebuie să îmi compostez biletul, când, o doamnă de lângă mine mă atenţioneză părinteşte: “Verifică dacă e capsat cum trebuie, că nu se ştie!”

Prima mea reacţie a fost clară: wtf?! Am primit biletul pe care l-a folosit şi tipa. Cum să nu fie în regulă?! Apoi, în sufletul meu s-a instalat bănuiala. Dacă nu e totuşi bun? Eh, cum să nu fie bun? Ce, am înnebunit. Chiar aşa paranoică să fiu? Doar oameni suntem!

Mă apropiu de compostor, încet, cu frică. Chiar o să verific biletul? Chiar trăim într-o lume  atât de căcat, încât pot să pun la îndoială acest ritual vechi? Secundele se scurgeau greu. Într-o mână aveam biletul proaspăt cumpărat, în cealaltă cel primit cadou. Mă răzgândesc. Nu! Nu vreau să ştiu dacă biletul e bun sau nu. Dacă şi chestia asta ajugem să o punem la îndoială, chiar nu ştiu ce să mai cred. Transmiterea biletului e sacră!

Mă întorc demnă spre doamna, mă uit cu ură la ea şi îi zic: “E bun biletul, că cea care mi l-a dat era soră-mea!” Satisfacţia de a vedea cum îi pică faţa şi privirile celorlalţi din autobuz m-au răzbunat cumva şi mi-au spălat ruşinea de fi bănuit o biată creştină care a făcut o faptă bună :)

Totuşi, oare a fost bun biletul?

8 Comentarii
 1. Billy27 Iulie 2010

  Pai de ce nu te-ai uitat la el? Uita-te acum te rog, sunt foarte curios!! :-s

 2. Oana27 Iulie 2010

  io pateam des de-astea cu primit biletul…da pe o vara de-a mea or vazut-o controlorii cand lua biletul, si a primit amenda fata….

 3. Tudor27 Iulie 2010

  A fost fraiera ca a platit amenda. Cu ce drept, sa-i dea “bocterii” amenda? avea bilet perfect valabil, n-aveau cum sa dovedeasca nimic. As fi mers pana-n panzele albe :)

 4. Grip27 Iulie 2010

  Da chiar asa, nu aveau nici un drept sa o puna sa plateasca. In primul rand pentru ca biletul era valabil pe linia respectiva pana la capatul de linie, in al doilea rand pentru ca biletele nu sunt nominale, deci sunt TRANSFERABILE! Nu zice nicaieri ca nu poti sa iti continui calatoria cu un bilet valabil, ca ar fi al tau sau al celeilalte persoane. Plus ca de multe ori se intampla ca in gruprui sa composteze unul biletele pentru toti si cand coboara ala cu biletele sa dea fiecaruia biletul lui. Atunci ce or mai zice?
  In alta ordine de idei, eu am primit un abonamen valabil pe o luna la metrou de la cineva care il folosise doar o jumatate de zi :) Sa-i dea Dumnezeu sanatate!

 5. richiu27 Iulie 2010

  Mai sunt in zilele naostre oameni care fac fapte bune, fapte de maxim respect. MAXIM…am zis. Sa traiesti TVdece

 6. ACM27 Iulie 2010

  Ioooai Florico, da’ tu esti sparta rau! Buna marfa aveti la Kolozsvar. Deci faza asta e hardcore! Eu o mierleam instant, n-as fi putut trai cu chestia asta pe inima. Mi-ar fi scobit in creier precum un detinut tunelul.

  E ca atunci cand pleci de acasa si nu mai stii daca ai scos fierul de calcat din priza sau ai inchis usa, ochiul la aragaz sau apa. Deja esti destul de departe ca sa nu mai fie un calvar intoarcerea. Si te grabesti, esti deja in intarziere dar nu-ti poti aminti daca ai strans bine robinetul. Stii doar ca e stricat si picura mereu…trebuia sa inchizi si de jos, de la apometru. Daca stai la etj 4/4 si esti deja la coltul blocului, poti sa te sinucizi.

 7. ACM27 Iulie 2010

  Uite acuma mi-ai facut alta. Ma omora cu zile formularul asta de comentarii, nu vad nimic. Mereu ramane .vom la adresa de mail care desi nu are absolut nici o importanta, se infige in creier si nu se da alungata.

 8. florica27 Iulie 2010

  @Billy: Dap, era bun!:)

Păreri?