Oamenii care nu ştiu ce-i aia “discret”

Cea mai bună prietenă a mea avea o mare problemă. Sau eu aveam, că nu-mi dau seama. Cert e că niciodată nu ne-am înţeles asupra definiţiei cuvântului “discret”. Eu îi arătam un tip pe stradă şi îi ziceam să se uite discret în stânga, ea se întorcea şi urla în gura mare: “CINE, EL?”. Dacă stăteam la o masă într-o cafenea şi voiam să-i arăt pe cineva din spatele ei, pentru ea discret însemna să se mute cu scaunul, să se uite fix în ochii persoanei respective şi să mă întrebe tare: “EL/EA ÎI?”. Cum am supravieţuit în liceu fără să luăm o bătaie bună, e un mister total.

Apoi, mai am un prieten care nu pricepe semnalele subtile de sub masă. Ştiţi momentele alea când un prieten de-al vostru vorbeşte ce nu-i cazul să vorbească sau vreţi să-i atrageţi atenţia la ce a spus cineva prezent, şi simţiţi nevoia să-l atenţionaţi DISCRET cu piciorul pe sub masă? Sigur le ştiţi. Ei bine, prietenul meu crede că mi-a venit mie, din senin, să-l lovesc, căci la orice semn subtil de-al meu, se răsteşte la mine, de faţă cu toată lumea: “CE-I, DRAGĂ?”. Nu de puţine ori, am fost obligată să mint că m-am apucat de step şi că exersez pe sub masă. Prietenul ăsta e Zicu.

Şi apoi, ultimul, dar nu cel din urmă, e tipul omului care nu se prinde că nu poţi vorbi la telefon şi urlă mai tare, astfel încât toată sala de şedinţe, sala de spectacol sau holul unui spital aud că vine pachetul cu sarmale. Îi spui clar “nu pot vorbi acum!”, dar el tot nu pricepe. Dap, e mama :D

8 Comentarii
 1. adina16 Noiembrie 2011

  si eu vreau sarmale!!!!!!!!!!!!!!!!
  am fost destul de discreta?
  :)

 2. florica16 Noiembrie 2011

  @adina: da, ce sa zic :))

 3. biblos16 Noiembrie 2011

  meeeeeeeeeeeee tooooo….

 4. cineva16 Noiembrie 2011

  Daca vin sarmalele,inseamna ca parintii n-au citit despre serviciul d epahare cel bun si auzi tu Florică, vezi ca iti tot face semne Zicu pe sub masa,ca sa nu mai dai din casa.

 5. Andrea16 Noiembrie 2011

  o sa stii ca eu cred ca asta ii ceva boala sau defect masculin nu vrei sa stii ce faza a facut dragul meu sot deci imi vinea sa intru sub masa nu alta ….
  Candva i-am povestit o chestie mai intima despre un tip si o tipa dar oricum faza era suppppppeeer tare si ce da domnu ca ne ducem la ei intr-un concediu si ca sa le multumesc ca ne-au primit si faze le zic… In seara asta gatesc eu….
  si nu zici ca ne asezam la masa si incepe al meu barbat hai sa va zic ce mi-a povestit Andrea
  si incepe sa povesteasca faza care tadam era despre ei ea toata rosie el nu mai stia pe unde sa se uite eu il calcam pe picior de deja pa durea pe mine ….
  dupa 2 minute se uita foarte senin la mine si ma intreaba ce ce ma tot calci? lasa sa le zic si lor ca e tare faza iti dai seama …
  la care tipu pai stii aia suntem noi deci……

 6. Alina C.16 Noiembrie 2011

  @Andrea: LOL =))))

 7. te17 Noiembrie 2011

  unora le lipseste discretia cu totul,am si eu niste fenomene la palmarez :))

 8. florica17 Noiembrie 2011

  @Andrea:GENIAL!:)))
  @te: Asa-i!:))

Păreri?