O nouă modalitate de a descoperi un oraş

Acum câteva săptămâni, am făcut planking pentru prima dată. Nu credeam că o să mai fac vreodată, asta până am ajuns la Timişoara şi m-am revăzut cu prietenul Sîrb, care nu-i nici el foarte zdravăn la cap. Împreună, ne-am făcut un plan: să transformăm #timisoaranoastra în cel mai plankat eveniment din online-ul românesc. Practic, am avut propriul nostru eveniment în cadrul unui eveniment, din dorinţa de a demonstra că un oraş se poate descoperi şi în alt mod. Am plankat aproape toate locaţiile pe care le-am vizitat, cu alte cuvinte.

Am început timid, cu Parcul Poporului, ocazie cu care am descoperit că Timişoara stă bine la capitolul parcuri: multe şi frumoase.

Am rămas în acelaşi parc minunat şi am descoperit o statuie. Nu mai ştiu a cui era statuia, important e că am pus-o în valoare.

Am ajuns apoi într-una din pieţele Timişoarei, Piaţa Traian, mai exact, că are foarte multe, fiecare unică în felul său şi de vizitat!

Dacă ne doream s-o facem undeva, atunci acel undeva era unul dintre cele mai importante obiective din Timişoara: fabrica de bere Timişoreana. Şi am făcut-o! Prima dată împreună!

După, a urmat unul dintre cele mai importante momente ale micului nostru eveniment. Pentru că nu în orice zi ai ocazia să faci planking într-un tramvai din 1872.

Mi-a plăcut gazonul tuns la milimetru din Parcul Doina, proaspăt renovat, de-ţi era mai mare dragul să te întinzi pe iarbă. Însă, fiind în România, nu era voie să călcăm iarba, ca în orice ţară din occident. N-am călcat-o, am plankat-o!

V-am spus că au multe pieţe? Piaţa Plevnei:

În fântâna din aceeaşi piaţă:

Ajunşi la Şag, am continuat într-un copac

După care, fiecare a luat-o pe drumul său şi s-a iscat o minusculă competiţie între noi, din care au ieşit două piese de rezistenţă:

Sîrb pe grătar:

Şi eu pe budă:

Ne gândim foarte serios să transformăm chestia asta într-o afacere. Redescoperă România prin planking? Hmm…

Experienţa văzută de partenerul meu e aici.

#TimisoaraNoastra e un proiect prezentat de Bere Timisoreana şi susţinut de Hotel Timisoara. Parteneri: MareeaLucas Super SandwichSkoda Timsoara şi Pizzeria Rustica. Ghidul nostru a fost Dan Caramidariu, iar voia bună de seara a venit de la Trabucuri.com.

14 Comentarii
 1. MadMike2 August 2011

  In pom e cea mai tare, insa, pe cablurile de inalta tensiuni n-ati incercat? Senzatii tari acolo nu pe buda ori intr-un pom :))

 2. Lorand R. Minyo2 August 2011

  Nu sunteti zdraveni, dar vad si eu un model de business bun aici – concursuri, campanii, merchandising. Si de ce nu, FRP (Federatia Romana de Planking)?:-)

 3. […] un erouToate pozele cu mine plankând, aici. Urmează, sunt sigur, şi pozele lui Zicu. Poftiţi la mai mult! Tweet Peste 36 de milioane de români citesc zilnic acest blog! Fii şi tu unul dintre ei! […]

 4. Alexandra2 August 2011

  #pebuda – epic :))

 5. zicu2 August 2011

  @Lorand R. Minyo: Exact!

 6. Raluca Moisi2 August 2011

  Doamne, ca nu sunteti zdraveni, dar am ras copios – la unele si atunci, la altele abia acum.
  Io am zis ca unde-i TVdece e si distractia ;)

 7. marius2 August 2011

  “cel mai plankat eveniment” sau “singurul” plankat pana acum? ;)

 8. Mr. Cabo2 August 2011

  Uneori fac un fel de half planking pe buda daca am avut o noapte prea agitata in cluburi.

 9. adizzy2 August 2011

  ahh dar pe Rob deasupa Timisului nu il pui? :)) macar tentativele esuate :P si totusi cu v-ati urcat pe fantana?

 10. […] se citii Richie si eu care am dezertat mai devreme, asa pe la  1), a fost muzica live, mima, planking pe o teava deasupra Timisului, carti, discutii profunde despre preferinte sexuale, de toate. S-a […]

 11. zicu2 August 2011

  @adizzy: N-am niciun material foto/video care sa ateste ca Rob a facut planking deasupra Timisului :)) Cred ca are Sirb.

 12. […] Crivat, ca a citit el cate ceva pe ebucataria.ro si a spus ca merita. Spre amiaza probabil ar face planking cu Zicu de la Tvdece. I-ar spune ca a devenit fan urmarindu-i twitturile de pe hashtagul #timisoaranoastra. […]

 13. Oana2 August 2011

  Trebuie si plankingul de la Timis. It’s a must! Are Adriana poze parca :D.

 14. adizzy3 August 2011

  @zicu eu am doar cu el cazand de acolo la 3mp :D dar sunt si alea ceva (https://picasaweb.google.com/adizzy2005/August22011?authuser=0&feat=directlink)

 15. […] oameni care să facă planking de calitate (aici și aici), pentru că Timișoara poate să fie văzută și dintr-un alt […]

 16. Mironeasca4 August 2011

  Sânteți cu capu’! :))

 17. Diana5 August 2011

  Aia de pe budă e cea mai tare. :lol:

 18. […] am pentru fete partea a doua de antrenament pentru acasa. Spre bucuria plankerilor, primul exercitiu din aceasta noua serie se numeste simplu, PLANK si este un verisor mai tanar ar […]

 19. […] îl provoc pe expertul #pebudă aiurea să scrie un advertorial la un closet, pe partenerul meu de planking, Sîrb, să scrie un advertorial la un troler, pe Hurducaş să scrie un advertorial la o drujbă, […]

 20. […] ii citesc de ceva timp pe Florica si Zicu. Tot citindu-i, am dat peste postul in care vorbeau de redescoperirea orasului. Si apoi peste explicatiile lor edificatoare. Sau invers. Si ca tot intrebau ei aci what’s […]

 21. […] am pentru fete partea a doua de antrenament pentru acasa. Spre bucuria plankerilor, primul exercitiu din aceasta noua serie se numeste simplu, PLANK si este un verisor mai tanar ar […]

Păreri?